ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό - Τσίπρας: «Θα το μετανιώσει η Φώφη, για την απλή αναλογική!»

Αποκλειστικό - Τσίπρας: «Θα το μετανιώσει η Φώφη, για την απλή αναλογική!»

Όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής για το νέο εκλογικό νόμο κι όσο η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι μάλλον δεν συγκεντρώνει τις 200 ψήφους που είναι απαραίτητοι για να ισχύσει το νέο εκλογικό σύστημα από τις επόμενες εκλογές, τόσο θα πολώνει το κλίμα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ειδικά με το ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και Το Ποτάμι.

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

Κάτι που θα φανεί και με την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, όπου αναμένεται να είναι συγκρουσιακός με τα παραπάνω κόμματα, εκτός κι αν κάτι αλλάξει δραματικά. Πάντως, μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δε διαφαίνεται.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που είχε με το επιτελείο του για το θέμα του εκλογικού νόμου τόνισε ότι:

- Με εκπλήσσει ειδικά η στάση της Φώφης Γεννηματά, η οποία στη συνάντηση που είχαμε για το εκλογικό σύστημα έμεινε σύμφωνη με τις βασικές διατάξεις που της παρουσίασα.

- Αιφνιδίως όμως τις αμέσως επόμενες μέρες άρχισε να αλλάζει στάση. Προφανώς εκβιάστηκε από Βενιζέλο και Λοβέρδο, καθώς επίσης και από ορισμένα άλλα στελέχη (Μανιάτης, Κεγκέρογλου), ενώ ο Σκανδαλίδης, ο Κρεμαστινός, καθώς επίσης και ο Λαλιώτης είχαν διαφορετική προσέγγιση.

- «Η Φώφη θα το μετανιώσει, θα το βρει μπροστά της αυτό, δηλαδή να αρνείται την ψήφιση της απλής αναλογικής που ήταν και δικό της αίτημα και να φαίνεται έτσι πως ακολουθεί τον Μητσοτάκη».

Η στρατηγική λοιπόν της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα είναι και στην ολομέλεια της Βουλής η πίεση προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ενώ πληροφορίες της τελευταίας στιγμής δεν απέκλειαν να κάνει η κυβέρνηση ορισμένες αλλαγές στην ολομέλεια, που πάντως δεν θα αφορούν ούτε την κατάργηση του μπόνους, ούτε την ψήφο στα 17. Σε μια ύστατη προσπάθεια να εντάξει στην πλειοψηφία ακόμα τρεις βουλευτές, αξιοποιώντας και τη θετική ψήφο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου...

Σχετικές ειδήσεις