ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΝΔ για τον Σκλαβούνη και την υπόθεση UBS

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΝΔ για τον Σκλαβούνη και την υπόθεση UBS

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σχετικά με τις έρευνες που έγιναν στην οικία του πρώην στελέχους της τράπεζας UBS Χρήστου Σκλαβούνη, εξαπολύει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τον Στ. Παπασταύρου και τον Γκ. Χαρδούβελη, η προσθήκη του Χρ. Σκλαβούνη στο παλμαρέ της ΝΔ δείχνει ξεκάθαρα πως η ΝΔ είναι το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής», αναφέρει η χαρακτηριστική ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Και η Κουμουνδούρου προσθέτει ότι «η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης (http://nd.gr/sites/default/files/attachments/epikefalis-thematikon.pdf)».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Τρανή απόδειξη ότι για τη ΝΔ η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό».