ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογικός νόμος - Χάος στη Βουλή: Άγρια κόντρα Βούτση - Μητσοτάκη

Εκλογικός νόμος - Χάος στη Βουλή: Άγρια κόντρα Βούτση - Μητσοτάκη

Επικίνδυνα ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο στην Ολομέλεια, μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή παλαιότερη δήλωση του προέδρου της Βουλής.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε αναφορά του κ. Βούτση, βάσει της οποίας δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι.

Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βούτση, ο οποίος έλαβε το λόγο και σε υψηλούς τόνους έκανε λόγο για «σύμπλευση "πολιτικής αλητείας" με τη "δημοσιογραφική αλητεία"».

Κάλεσε δε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής.

«Η ίδια η συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ποιες δυνάμεις συμπορεύονται με ποιες», συμπλήρωσε, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η δική της ατζέντα έφερε στη Βουλή τη Χρυσή Αυγή.

Λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε «αν στους 197 που διέρρεε το Μαξίμου ότι θα ψηφίσουν την απλή αναλογική, συμπεριλαμβάνονταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ή όχι».

«Θα περίμενα να ασκείτε το αξίωμά σας με ψυχραιμία, όχι με συναισθηματική ένταση» είπε και αναρωτήθηκε: «Εάν συγκεντρώνατε 200 ψήφους, μαζί με ψήφους της Χρυσής Αυγής, δεν θα ίσχυε ο εκλογικός νόμος;».

«Μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας δεν δέχεται η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή», πρόσθεσε.

Θέση για τη λεκτική αντιπαράθεση πήρε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπέπεσε σε ατόπημα, το οποίο δεν διόρθωσε.

«Δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις