Συνάντηση Κοτζιά - Κασουλίδη στην Αθήνα για Κυπριακό και Τουρκία

Συνάντηση Κοτζιά - Κασουλίδη στην Αθήνα για Κυπριακό και Τουρκία

Με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη, συναντάται σήμερα, Παρασκευή (22/07/2016) στην Αθήνα, στις 11:30 το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την 42η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στο Ισραήλ, αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, με έμφαση το νέο περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Διαρκές μέλημα και κορυφαία επιδίωξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όπως υπογράμμισε ο Ν. Κοτζιάς στη δήλωση του για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι ο τερματισμός της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις πλευρές ότι αναπόσπαστο μέρος της λύσης του Κυπριακού αποτελούν η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων και η αποχώρηση όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

Τον κ. Κασουλίδη στην Αθήνα συνοδεύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.