ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παυλόπουλου με τους Συλλόγους των Ελλήνων της Ίμβρου

Συνάντηση Παυλόπουλου με τους Συλλόγους των Ελλήνων της Ίμβρου

Αντιπροσωπεία Συλλόγων Ιμβρίων δέχθηκε, σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας την σημασία της δράσης και του έργου τους.

«Ο Σύλλογος Ιμβρίων, ως επικεφαλής, μπορεί να επαίρεται για το έργο το οποίο κάνει, ώστε ο Ελληνισμός και ο Ελληνικός Πολιτισμός γενικότερα να αναβιώσουν στην Ίμβρο. Και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος εξήρε, επίσης, το γεγονός ότι ξαναλειτουργεί το σχολείο σε όλες τις βαθμίδες, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην δράση του κ. Καμπουρόπουλου, ο οποίος έχει συμβάλλει -όπως είπε- τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση και κατέληξε υπογραμμίζοντας τη σημασία των εκδηλώσεων, που πρόκειται να οργανώσουν για τα 25 χρόνια Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. του κ. Βαρθολομαίου, υπενθυμίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατάγεται από την Ίμβρο και είναι πολύ συνδεδεμένος με το νησί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθήνας Π. Ασανάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή την εποχή προσπαθούμε να αναδείξουμε την Ίμβρο σε μια γέφυρα αλληλογνωριμίας, αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον το νησί κατοικείται κατά πλειοψηφία από μουσουλμάνους πολίτες της Τουρκίας και να αποτελέσει ένα εργαστήρι για θετικές πρακτικές.

«Αυτή την επιδίωξη την έχουμε αναδείξει σε όλες τις βαθμίδες, σε όλα τα επίπεδα. Έχει γίνει πιστευτό, έχει γίνει κατανοητό γιατί γίνεται εμπράκτως και έχει εμπνεύσει και ευαισθητοποιήσει ανθρώπους τόσο από τους Διεθνείς Οργανισμούς όσο και από την ίδια την τουρκική κοινή γνώμη. Και ως προς αυτό είμαστε αισιόδοξοι, παρά την κατάσταση που δημιουργεί μια αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, ότι είναι τόσο δυνατό το όραμά μας, είναι τόσο ειλικρινής η πρόθεσή μας, που δεν νομίζω ότι θα μπορέσει αυτό να εμποδιστεί στην πορεία του χρόνου», κατέληξε ο κ. Ασανάκης.

Σχετικές ειδήσεις