ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο Τσίπρας αποσπά την προσοχή των πολιτών από τα προβλήματα που βιώνουν

Γεννηματά: Ο Τσίπρας αποσπά την προσοχή των πολιτών από τα προβλήματα που βιώνουν

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον ότι «ο στόχος του είναι να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη συζήτηση επί της πρότασης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός χθες απέφυγε τη Βουλή και επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της».

«Δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση, σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης δικών του επιδιώξεων. Ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα» υπογράμμισε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «πυξίδα της συνολικής πολιτικής στρατηγικής» του κόμματος είναι «η αλήθεια». «Αλήθεια χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς ιδεολογικό make up και άλλοθι για αντιλαϊκές πολιτικές» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ως πραγματικά υπεύθυνη, δημοκρατική και προοδευτική δύναμη, είπαμε και το εννοούμε πλήρως: Όλα στο φως. Κανείς και τίποτα στο σκοτάδι.

Γι’ αυτό και ψηφίσαμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Γι’ αυτό και θα ψηφίσουμε την σημερινή πρόταση της Ν.Δ. για τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015.

Για τους ίδιους λόγους επιμένουμε και απαιτούμε να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, απ’ όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για σύσταση εξεταστικής που θα διερευνήσει όλα όσα έγιναν στην οικονομία και την χώρα από το 2001 έως σήμερα για τα αίτια της κρίσης προτάσσοντας την επίμαχη περίοδο» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «θα ήταν ιστορικό λάθος, με συνέπειες και για το μέλλον, αν αφήσουμε τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι της παραπληροφόρησης και των θεωριών συνομωσίας, απλά διότι έτσι κάποιοι βολεύονται και δεν χαλάει η ησυχία τους και η υστεροφημία τους».

«Ζούμε όλα αυτά τα χρόνια μια τραγωδία. Μόνο μέσα από την κάθαρση, όσο επώδυνη κι αν είναι για όλους του πολιτικούς χώρους, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με αξιοπιστία για μια νέα μεταπολίτευση.

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πείσουμε την κοινωνία πως ως πολιτικοί εκπρόσωποί της μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλάζουμε και μπορούμε να εγγυηθούμε μια ασφαλή πορεία για το μέλλον. Δεν μας χρειάζονται κάθε λογής σωτήρες και παπατζήδες» επεσήμανε.

Σχετικές ειδήσεις