ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Φαρσοκωμωδία στη Βουλή με το Plan X

Λαφαζάνης: Φαρσοκωμωδία στη Βουλή με το Plan X

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ αλλά και κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανακοίνωσή του σήμερα, Τετάρτη (27/07/2016) ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής επί των Μνημονίων.

«Την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας με τους κομπάρσους του επισφραγίζει “τη νέα (μνημονιακή) μεταπολίτευση με νέο (μνημονιακό) Σύνταγμα σε μια νέα (μνημονιακή) Ελλάδα” προτεκτοράτο της ευρωζώνης και της Γερμανικής ΕΕ, την ίδια ώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους δικούς του δορυφόρους, σε ένα ρεσιτάλ ευρωπληξίας, προσπαθεί να εμφανίσει εικόνα επίπλαστης αντιπαράθεσης προς τη κυβέρνηση, επιχειρώντας να ποινικοποιήσει το φάντασμα ενός ανύπαρκτου Plan X», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Και προσθέτει: «Η Βουλή, αφού παλαιομνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις έχουν ακυρώσει κάθε ίχνος δημοκρατικής της λειτουργίας, έχει καταστεί πεδίο της πιο κακόγουστης φαρσοκωμωδίας ενός παρακμιακού μνημονιακού κατεστημένου, το οποίο σπρώχνει τη χώρα στην καταστροφή.

Είναι θλιβερό, όμως, το θέαμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κομπάρσων της να ψηφίζουν κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ανεξαρτήτως των εμφανέστατων πολιτικών σκοπιμοτήτων της ΝΔ που την πρότεινε.
Πάγια θέση μου είναι πως όταν η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητάει εξεταστική επιτροπή για οποιοδήποτε θέμα, η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα οφείλουν να ανταποκρίνονται, για λόγους διαφάνειας και ευαισθησίας, θετικά στο αίτημα όσο και αν το θεωρώ αστήρικτο και προϊόν πολιτικής μεθόδευσης, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το αίτημα της ΝΔ.

Υπογραμμίζω πάντως το γεγονός ότι κυβέρνηση και ΝΔ αλλά και όλα τα κόμματα της Βουλής, την ώρα που επιδίδονται σε παραστάσεις φαρσοκωμωδίας στη Βουλή κάνουν κυριολεκτικά γαργάρα την πρόταση της ΛΑ.Ε. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής επί του πραγματικού σκανδάλου, του μεγαλύτερου στην ελληνική ιστορία, που είναι το σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με το οποίο το δημόσιο απώλεσε πάνω από 40 δισ. ευρω, ενώ οι τράπεζες πέρασαν “τζάμπα” σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια και για το οποίο σκάνδαλο η ΛΑ.Ε. κατέφυγε σε μήνυση στην εισαγγελία», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΛΑΕ.

Και καταλήγει: «Το ερώτημα είναι: Ποιοι καλύπτουν και γιατί τη μεγαλύτερη ληστεία που υπέστη το δημόσιο στην ιστορία του και ποιοι χάρισαν τράπεζες και όλες σχεδόν τις ιδιωτικές περιουσίες στο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο; Όλοι αυτοί θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πελώριες ποινικές ευθύνες τους».

Ρoή Ειδήσεων