ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ για τα 66 χρόνια από τη θηριωδία στη Χιροσίμα

Το ΚΚΕ για τα 66 χρόνια από τη θηριωδία στη Χιροσίμα
Υπογραμμίζει την ανάγκη οι λαοί να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα...

Την ανάγκη οι λαοί να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, υπογραμμίζει το ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 66 χρόνων από τη θηριωδία των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι: «Η συγκέντρωση πρόσθετων Νατοϊκών στρατευμάτων αυτές στις μέρες στην περιοχή του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου αποτελεί νέα ακόμα πιο επικίνδυνη μεθόδευση των ιμπεριαλιστών που πυροδοτεί την ένταση και μαζί τα σχέδια αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια. Τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια απλώνονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Σε όλο αυτόν τον άξονα οι Η.Π.Α. και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επιδιώκουν να εφαρμόσουν το σχέδιό τους για τη λεγόμενη «Νέα Μέση Ανατολή» προωθώντας, πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο, τους αναγκαίους για τα συμφέροντα τους αστικούς εκσυγχρονισμούς στο πολιτικό σύστημα των χωρών της περιοχής ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδροί ανταγωνισμοί, αλλά και συμμαχίες των Η.Π.Α. και της Ε.Ε. με άλλες ανερχόμενες δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία που έχουν τους δικούς τους σχεδιασμούς στην περιοχή για να καρπωθούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, τις κερδοφόρες διόδους αγωγών ενέργειας. Ενεργό ρόλο παίζουν επιδιώκοντας την αναβάθμισή τους κι οι αστικές τάξεις των χωρών της περιοχής.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην Συρία, η κατοχή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι συγκρούσεις στο Πακιστάν, όσο και ο σφαγιασμός του λαού της Παλαιστίνης ενάντια στο αίτημα για αναγνώριση ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του ‘67, αποτελούν πειστήρια της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που πάει χέρι - χέρι με την αντεργατική πολιτική των αστικών τάξεων για να πληρώσουν οι εργάτες την καπιταλιστική κρίση».

Το Κ.Κ.Ε. υπογραμμίζει ότι πλέον έχει συσσωρευτεί στο λαό μεγάλη πείρα που δεν επιτρέπει αυταπάτες. Ο ιμπεριαλισμός δεν εξανθρωπίζεται, ανατρέπεται. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη ούτε μπορεί να λύσει βασικά λαϊκά προβλήματα.