ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Αποχαιρέτησε τους πρόσφυγες με…Νατάσα Θεοδωρίδου

Δρίτσας: Αποχαιρέτησε τους πρόσφυγες με…Νατάσα Θεοδωρίδου

Με στίχους από το τραγούδι «Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές» κατευόδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τους πρόσφυγες και μετανάστες που έφυγαν από το λιμάνι του Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων: «Αισθάνομαι την ανάγκη εκ μέρους της Κυβέρνησης, να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσοι συνετέλεσαν στην ομαλή ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών, από το λιμάνι του Πειραιά σε δομές φιλοξενίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κυρίως, όμως, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλες και όλους, φορείς και πρόσωπα, που συνετέλεσαν με αυτοθυσία πολλές φορές, αλλά και με επαγγελματισμό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με σεβασμό στη νομιμότητα, αλλά και με πρόταγμα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, στην επίτευξη ενός πραγματικού άθλου. Τη διαμονή, τη σίτιση, την περίθαλψη, την παροχή ασφάλειας, την αρωγή επί έξι ολόκληρους μήνες, σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που όλο αυτό το διάστημα φιλοξενήθηκαν στο λιμάνι».

Στο τέλος της ανακοίνωσης ο υπουργός Ναυτιλίας χαιρέτησε τους πρόσφυγες λέγοντας: «Σήμερα, αποχαιρετώντας την τελευταία προσφυγική οικογένεια, ευχόμαστε σε όλους αυτούς τους κατατρεγμένους ικέτες, να βρουν το δρόμο τους ειρηνικά και δημιουργικά και όταν μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, απ’ όπου ξεριζώθηκαν χωρίς να το επιθυμούν οι ίδιοι. Είναι και αυτό ευθύνη όλων μας. Τους αφιερώνουμε για να τους συνοδεύουν, στίχους από το εξαιρετικό τραγούδι «Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές» σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Τάσου Μπουλμέτη, με ερμηνεύτρια τη Νατάσα Θεοδωρίδου».

Μάλιστα παρέθεσε και τους στίχους:

«Πες μου τι ζητάς, στους σταθμούς που αγάπησες,
ό,τι κι αν σου πουν οι πυξίδες δείχνουν πάντα το Βοριά

Αν δεν προδοθείς απ’ τα χνάρια που άφησες,
δε θα λυτρωθείς αν γυρίζεις στα λημέρια της πληγής

Τα ντουμάνια στου τρένου τις γραμμές, σου δείχνουνε το χθες, θες δε θες
Στα λιμάνια των φάρων οι ριπές ανάψανε φωτιές, αχ μην κλαις».

Στο καλό!...».

Σχετικές ειδήσεις