ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για Γεωργίου - ΕΛΣΤΑΤ: Ανοίγει μια πληγή που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος

Παππάς για Γεωργίου - ΕΛΣΤΑΤ: Ανοίγει μια πληγή που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος

Με την παραπομπή για κακούργημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, «ανοίγει μία πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Πώς και εάν διογκωθήκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις, για να υπάρξει η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο» διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι το «αφήγημα του πρόσφατου παρελθόντος για τη χώρα θα αποτελέσει επίδικο του πολιτικού ανταγωνισμού. Θα δοθεί μάχη για να εξηγηθεί και να εξιστορηθεί το τι ακριβώς συνέβη, και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε η πορεία της χώρας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και πού θέλει η κάθε πολιτική δύναμη να οδηγήσει τη χώρα».

Ερωτώμενος για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι ο διαγωνισμός προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Βρίσκεται στη διαδικασία της προεπιλογής των διαγωνιζομένων, οι οποίοι άσκησαν το δικαίωμα τους να κάνουν ενστάσεις σε σχέση με άλλους διαγωνιζόμενους. Στη συνέχεια, η επιτροπή ενστάσεων θα πρέπει να αποφανθεί ώστε να υπάρξει ο τελικός κατάλογος.

«Μέσα στον Αύγουστο θα διεξαχθεί η διαδικασία. Πρόκειται για μια ανοιχτή, κρυστάλλινη, ουδέτερη διαδικασία μακριά από την όποια πολιτική απόφαση» σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως «πλειοδοτείται μια συζήτηση για να θολώνει τα νερά. Έχουμε καταλήξει σε έναν αριθμό βάσει μελετών, ο οποίος μένει να αποδειχθεί, αν υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά για τέσσερις άδειες. Γιατί αν δεν είναι το τίμημα ικανοποιητικό για τις τέσσερις άδειες, τότε θα φανεί ότι οι τέσσερις ήταν πολλές».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «το Mega κλείνει επειδή το αποφάσισαν οι μέτοχοί του. Είμαστε μάρτυρες μιας επιχειρηματικής απόφασης που δεν δέχεται αμφισβητήσεις, τη μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν τους φταίει καμία κυβέρνηση, καλά θα κάνουν να μην κρύβονται».

Σχετικές ειδήσεις