ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ ρωτά το Φίλη για την απόσπαση της Περιστέρας στο ΕΜΠ

Η ΝΔ ρωτά το Φίλη για την απόσπαση της Περιστέρας στο ΕΜΠ

Ερώτηση για τρόπο με τον οποίο η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα, πήρε απόσπαση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αντωνιάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης απευθύνει την ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη και αναφέρει «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο πως η σύντροφος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα κα Περιστέρα Μπαζιάνα παίρνει απόσπαση στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων υπηρετούν σε σχολεία χαμένα στα κορφοβούνια και στα ξερονήσια. Μάταια άλλοι συνάδελφοί της εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πάρουν απόσπαση προκειμένου να είναι κοντά στις οικογένειές τους και όχι μόνο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.Διακηρύσσετε ότι μειώσατε κατά 30% τουλάχιστον τις αποσπάσεις μάχιμων εκπαιδευτικών (δασκάλων και καθηγητών) σε άλλες υπηρεσίες. Προφανώς η σύζυγος του πρωθυπουργού εξαιρείται. Η μείωση αφορά μόνο στους κοινούς θνητούς. Πού είναι οι διακηρύξεις σας για ισονομία και ισοπολιτεία; Οι άλλοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ίσα δικαιώματα; Δε δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και ίδιες προϋποθέσεις;».

«Την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία δοκιμάζεται από αυτή την πρωτοφανή κρίση και θα αποτελούσε ανακούφιση για όλους τους εργαζόμενους Έλληνες μια ευνοϊκή μετάθεση ή απόσπαση κοντά στην οικογένειά τους για ψυχολογικούς, συναισθηματικούς, αλλά και οικονομικούς λόγους, αποτελεί πρόκληση η σύζυγος του πρωθυπουργού να παίρνει εν μία νυκτί απόσπαση στο ΕΜΠ. Κάποιοι θεωρούν ότι το πανεπιστήμιο αποτελεί προσωπικό τους τσιφλίκι. Κάποιοι θεωρούν ότι η περιουσία του Δημοσίου είναι και προσωπική τους περιουσία. Τελικά ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;» αναφέρει επίσης ο κ. Αντωνιάδης.

Σχετικές ειδήσεις