ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε επιφυλακή για το προσφυγικό

Σε επιφυλακή για το προσφυγικό

Υπάρχει άραγε λόγος ανησυχίας για νέα προσφυγική κρίση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν στην Τουρκία;

Τις τελευταίες ημέρες και με τα μαύρα σύννεφα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως με τη Γερμανία, έγινε πολύς λόγος για «αναζωπύρωση» του προσφυγικού, τοπικοί φορείς στα νησιά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς το υπουργείο τονίζοντας ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια δεύτερη προσφυγική κρίση, ενώ οι φερόμενες δηλώσεις Μουζάλα στην εφημερίδα Bild περί ανάγκης plan Β για το προσφυγικό επέτειναν τις ανησυχίες.

Η διάψευση, ή καλύτερα η διευκρίνηση Μουζάλα για τα περί plan B, καθυστέρησε υπερβολικά, αναλογικά με τη σοβαρότητα του θέματος.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι σε επιφυλακή για το προσφυγικό, αλλά προς το παρόν είναι καθησυχαστική με βάση και τα πραγματικά γεγονότα. «Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά γιατί η κατάσταση στην Τουρκία είναι αυτή που είναι, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα», δήλωσε το CNN Greece o εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

Δείτε περισσότερα στο Cnn.gr