ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΚΑΙ για τις τηλεοπτικές άδειες

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΚΑΙ για τις τηλεοπτικές άδειες

Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του τηλεοπτικού σταθμού του Γιάννη Αλαφούζου, για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΪ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με ανακοίνωση του ΣΚΑΪ, με την οποία το κανάλι θέτει ερωτήματα για την ανάληψη του έργου από την εταιρεία που ανέλαβε τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας των αδειών.

«Ο ΣΚΑΪ συνεχίζει να θορυβεί για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», σχολιάζουν οι κυβερνητικές πηγές, στηλιτεύοντας την πρακτική του καναλιού με αφορμή και τη σημερινή ανακοίνωση του. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός: «στην αρχή διέδιδε ότι είναι στοχοποιημένος και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απορρίψει την υποψηφιότητα του στη φάση της προεπιλογής. Αφού αυτό δεν έγινε άρχισε να χαλάει τον κόσμο λέγοντας ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και ότι ο διαγωνισμός είναι στον αέρα».

«Τώρα», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, «διαμαρτύρεται επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα το ανέλαβε τυπικά και με το νόμο γνωστή εταιρία που αναλαμβάνει το έργο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές εδώ και δεκαετίες». «Ίσως για τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ και τα αποτελέσματα των εκλογών δεν ήταν αξιόπιστα...», προσθέτουν.

«Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΪ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει», υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων