ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Η Πολιτεία είναι υπόλογη για την τραγωδία στην Αίγινα (video)

Δρίτσας: Η Πολιτεία είναι υπόλογη για την τραγωδία στην Αίγινα (video)

«Η Πολιτεία είναι υπόλογη και αυτό το αναγνωρίζουμε και με αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα για το τι δεν έγινε καλά και τι πρέπει να γίνει» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας από την Αίγινα, όπου και βρίσκεται έπειτα από την τραγωδία που σημειώθηκε.

«Γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να ελεγχθούν με την καταστολή, αλλά πρέπει να απαξιωθεί από το κοινωνικό σύνολο κάθε τέτοια συμπεριφορά. Οι λεβέντες της ασφάλτου και οι λεβέντες της θάλασσας δεν είναι άξιοι θαυμασμού αλλά άξιοι κοινωνικής απαξίωσης» τόνισε ο κ. Δρίτσας.

«Μετά τη χθεσινή τραγική μέρα που συγκλόνισε όχι μόνο την Αίγινα αλλά όλη την Ελλάδα ακολούθησε τις επόμενες ώρες η διερεύνηση του συμβάντος αλλά και της αντιμετώπισης των βασικών αναγκών των ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή που είχαν ανάγκη οι οικογένειες τους για την διαμετακομιδή των νεκρών» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι: «Το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή. Οι έρευνες συνεχίζονται γιατί θεωρητικά τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο σκάφος αλλά από ότι φαίνεται οι 24 που έχουν καταγραφεί είναι και ο αριθμός».

«Οι κατηγορίες αποδόθηκαν και με αυτές παραπέμπεται. Ο εισαγγελέας θα καθορίσει τις τελικές κατηγορίες που θα αποδοθούν. Ήδη έχουν ληφθεί πολλές καταθέσεις».

Ερωτηθείς για το αν ο χειριστής του ταχύπλοου προχώρησε σε εγκατάλειψη του ναυαγίου ο κ. Δρίτσας απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν ο εισαγγελέας αποδώσει τέτοια κατηγορία, «όλες οι μαρτυρίες λένε ότι το σκάφος έπλεε με μεγάλη ταχύτητα σε μία περιοχή που όφειλε να έχει μειωμένη ταχύτητα και μεγάλο έλεγχο».

Αναφερόμενος στα διπλώματα δήλωσε ότι « δίδονται έπειτα από εξετάσεις και ελέγχεται διαρκώς η διαδικασία των εξετάσεων. Σε αυτή την περίπτωση η ανανέωση της άδειας κυβερνήτη ταχύπλοου σκάφους είχε γίνει τον Μάρτιο του 2014».