ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος ανακοινώσεων κυβέρνησης – αντιπολίτευσης ενόψει ΔΕΘ

Πόλεμος ανακοινώσεων κυβέρνησης – αντιπολίτευσης ενόψει ΔΕΘ

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γ.Κουμουτσάκου η ΝΔ απάντησε αφήνοντας αιχμές για την παροχολογία του πρωθυπουργού.

«Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε σήμερα 7 + 1 προκλήσεις για τον κ. Τσίπρα, ενόψει της Δ.Ε.Θ. και της προετοιμασίας του για την επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος, τον τόπο των ψευδών και των κάλπικων υποσχέσεών του.
Για όλα αυτά - για την αθέτηση των δήθεν προγραμμάτων του, τις μειώσεις συντάξεων, το κόψιμο του ΕΚΑΣ, το φούσκωμα του ΕΝΦΙΑ, τις δραματικές καταστάσεις στο χώρο της Υγείας, την υποβάθμιση της Παιδείας, την ανοχή στην ανομία, την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα - ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ούτε κουβέντα να πει. Τον κατανοούμε απόλυτα. Καιρός να κατανοήσει και ο κ. Τσίπρας την πραγματικότητα που έφεραν τα ψέματα, οι αυταπάτες, οι ιδεοληψίες και οι ανερμάτιστες πολιτικές του» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Γεροβασίλη: Είναι εντυπωσιακό το θράσος της ΝΔ

Για θράσος κατηγορεί τη ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Είναι εντυπωσιακό το θράσος της Νέας Δημοκρατίας, να μας απευθύνει ερωτήματα για τα οποία θα έπρεπε η ίδια να έχει απαντήσει και απολογηθεί. Για το πώς τα "Ζάππειά" της οδήγησαν στην αφαίμαξη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, την ασυλία φοροφυγάδων, την εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσα στην κρίση, την συντήρηση της ανομίας και την κάλυψη της ασυδοσίας. Αλλά κυρίως, για το φαύλο κύκλο όπου καθήλωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Για τα αδιέξοδα που προκάλεσε στη χώρα. Και οδηγώντας την στην πτώχευση, και υποστηρίζοντας με πάθος όλα τα τραγικά και ομολογημένα λάθη των προγραμμάτων προσαρμογής» αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας στη συνέχεια ότι «Αφού λοιπόν, επί σειρά ετών πρωταγωνίστησε στο δράμα των απολύσεων, της ανεργίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, και του κοινωνικού κατακερματισμού, ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε τώρα να πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία: Εγώ και η αλήθεια. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον εναλλακτικό του δρόμο».