ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: Ψάχνουν μεγαλύτερο ψέμα από την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ!

ΔΕΘ 2016: Ψάχνουν μεγαλύτερο ψέμα από την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ!

Το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ τα έβγαλε και τα έφαγε τα... ψωμιά του. Τους έφερε στην εξουσία δυο φορές.

ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟN ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΩΣ ΝΕΟ, ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ

Τώρα η κυβέρνηση αναζητά ένα νέο αφήγημα που θα μπορέσει να την κρατήσει στο βάθρο της 81η ΔΕΘ και στις καρέκλες της εξουσίας εντός του 2016.

Το ψέμα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη σχηματοποιηθεί: Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ και φέρνουμε έναν άλλο φόρο, δικαιότερο!

Ναι, καλά διαβάσατε.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάποιο άλλο δωράκι για να δελεάσει ούτε το ακροατήριό του, ούτε βεβαίως την εκλογική δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς να του φέρουν κάποιο «success story» ή κάποιο μέτρο ανακούφισης για κοινωνικές ομάδες, κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατόν, αφού κανένα υπουργείο δεν έχει τη δυνατότητα να προβεί σε οποιαδήποτε ευελιξία.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Τσίπρας είναι να παρουσιάσει από την 81η ΔΕΘ τη δήθεν κατάργηση του «άθλιου φόρου που έφερε η Δεξιά» και την αντικατάστασή του από έναν άλλο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που δήθεν θα πλήττει τους έχοντες και κατέχοντες.

Με μια αλλαγή ονόματος δηλαδή και με μπόλικη δημιουργική ασάφεια, ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά θα μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και θα υποσχεθεί αναδιανομή του πλούτου και των φορολογικών βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους.

Οι αναφορές του βεβαίως θα είναι εξόχως γενικόλογες και αόριστες. Τόσο, όσο χρειάζεται για να μην μπορέσει κάποιος να του πει γιατί δεν φορολογεί τους εφοπλιστές και τους εθνικούς μας εργολάβους με τις απευθείας αναθέσεις που σαρώνουν όλα τα δημόσια έργα.

Διότι μην περιμένετε ο κ. Τσίπρας να αναφερθεί στην προκλητική και συνεχιζόμενη ασυλία των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών με τα δυσθεώρητα θαλασσοδάνεια.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει σε συμφωνίες κυρίων με όλους αυτούς που επί σειρά δεκαετιών φοροαποφεύγουν ή ακόμα και φοροδιαφεύγουν.

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στρογγυλοκάθονται στις πρώτες θέσεις των εφοπλιστικών συνεδρίων και ημερίδων, ενώ οι καναλάρχες εργολάβοι έχουν δώσει το λόγο τους στην κυβέρνηση ότι θα αποσυρθούν από τα ΜΜΕ που ήλεγχαν προκειμένου να συνεχίσουν να παίρνουν με απευθείας αναθέσεις δημόσια έργα και κατασκευές οδικών αξόνων.

Η τακτική που ακολουθεί το επιτελείο του κ. Τσίπρα είναι εξόχως προβλέψιμη και βασίζεται στη λογική ότι ο λαός πιστεύει μόνο τα μεγάλα ψέματα.

Άλλωστε, όπως έλεγε κι ο Βλαδίμηρος, η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή...

Σχετικές ειδήσεις