ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Γιατί ο Τσίπρας μετέτρεψε το διαγωνισμό σε show

Τηλεοπτικές άδειες: Γιατί ο Τσίπρας μετέτρεψε το διαγωνισμό σε show

Και μόνον η πρακτική της κυβέρνησης να μετατρέψει την αδειοδότηση των καναλιών σε show τύπου big brother δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα και το αγαθό της ενημέρωσης.

ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Το Μέγαρο Μαξίμου και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού μετατρέπουν την Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης σε… Ρωμαϊκή Αρένα με κλειστά δωμάτια στα οποία θα μείνουν για 12 και πλέον ώρες οι ενδιαφερόμενοι.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Άλλωστε, στο Κολοσσαίο πραγματοποιούνταν αγώνες οι οποίοι διοργανώνονταν από τους αυτοκράτορες για να αυξάνουν την δημοτικότητά τους. Οι αγώνες διαρκούσαν μία μέρα ή και περισσότερες. Ξεκινούσαν με κωμικές πράξεις και εξωτικά ζώα, και ολοκληρώνονταν με τις μονομαχίες μεταξύ ζώων και μονομάχων, ή μόνο μεταξύ μονομάχων…

Κατά τον ίδιο τρόπο η κυβέρνηση διοργανώνει μια δημοπρασία – show προκειμένου η κοινή γνώμη να ξεχάσει τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον τόπο.

Βάσει των υπολογισμών των διοργανωτών, η ηλεκτρονική δημοπρασία για την πρώτη άδεια, θα διαρκέσει περίπου 12 ώρες και θα ακολουθήσει διάλειμμα τριών ή τεσσάρων ωρών για ύπνο ή ξεκούραση των συμμετεχόντων σε στρατιωτικά ράντσα που θα υπάρχουν δίπλα σε κάθε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο υποβολής των προσφορών.

Για τη δεύτερη και την τρίτη άδεια, εκτιμάται ότι θα δαπανηθεί λιγότερος χρόνος, ενώ περίπου 12 ώρες εκτιμάται ότι θα διαρκέσει και η δημοπρασία της τελευταίας – τέταρτης άδειας. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον η διαδικασία ξεκινήσει σήμερα το πρωί, τα αποτελέσματά της θα γίνουν γνωστά το νωρίτερο τα ξημερώματα της Πέμπτης, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί και περισσότερος χρόνος. Μέχρι τότε κανείς δεν θα γνωρίζει την πορεία του διαγωνισμού. Ούτε καν οι ίδιοι οι διαγωνιζόμενοι που θα είναι αποκλεισμένοι από τον επικεφαλής τους που θα παραμένει όλη αυτήν την ώρα κλεισμένος στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια.

Η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι μπορεί η διαδικασία να είναι κουραστική και υπερβολικά αυστηρή, αλλά μοναδικό κριτήριο για την επιλογή της, ήταν η διασφάλιση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος διαρροής κρίσιμων πληροφοριών που θα επηρέαζαν και θα φαλκίδευαν την ομαλή ολοκλήρωσή της.

Το όλο σασπένς εξιτάρει βεβαίως τη φαντασία της κοινής γνώμης και δημιουργεί συνθήκες… μυστηρίου…

Αυτό το μυστήριο θα προσδώσει στη κυβέρνηση το επιθυμητό γόητρο στον… αγώνα κατά της διαπλοκής.

Αν η διαδικασία ολοκληρωθεί χωρίς ευτράπελα, οι επιτελείς του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως «αφήγημα» στην ομιλία του πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ.

Σχετικές ειδήσεις