ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι υποχρεώσεις «πνίγουν» την Ελλάδα και ο Τσίπρας τάζει… αέρα στο λαό

Οι υποχρεώσεις «πνίγουν» την Ελλάδα και ο Τσίπρας τάζει… αέρα στο λαό

Το… χαρτί του ακραίου λαϊκισμού φαίνεται πως παίζει ο Τσίπρας, προκειμένου να κερδίσει ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, αγνοώντας επιδεικτικά ωστόσο πως την πατήσαμε μία, την πατήσαμε δύο, ε τρίτη δεν έχει!

Και αυτό γιατί μόνο η... μύτη του πρωθυπουργού δεν μεγαλώνει όταν ξεστομίζει ανερυθρίαστα λόγια του αέρα, φλομώνοντας με καινούρια «θα», ψέματα και υποσχέσεις τους ταλαιπωρημένους Έλληνες.

Το γεγονός μάλιστα ότι πατά στο ευαίσθητο σημείο τους, ασκώντας κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των καναλαρχών ξεπερνά κάθε προηγούμενο μέχρι το... επόμενο!

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από το τέλος της πρωτοφανούς δημοπρασίας α λα… Big Brother των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και ο πρωθυπουργός, όχι μόνο κοκορεύεται για τα 246 εκατ. ευρώ που μάζεψε η κυβέρνηση, αλλά τα έταξε ήδη στο λαό!

Έτσι για να το παίξει μεγαλόψυχος και αλληλέγγυος ενόψει ΔΕΘ, βροντοφώναξε «πάρτε κόσμε!»... μεροκαματάκι! Γιατί, και να κάνει πράξη την υπόσχεσή του, που αγγίζει το όριο του απίθανου, πώς αυτά τα λεφτά θα ικανοποιήσουν τις τρομακτικές ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έσπρωξε στο χείλος του γκρεμού η κυβέρνηση;

Τι και αν προηγουμένως φρόντισε να στείλει στη λαιμητόμο μισθωτούς και συνταξιούχους, ο Τσίπρας θυμήθηκε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες! Και το ΕΚΑΣ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δεν ήταν κύριε Τσίπρα; Γιατί πετσοκόψατε τη σύνταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων; Για να μοιράσετε ψίχουλα αργότερα μπας και κερδίσετε τις εντυπώσεις;

Θυμίζοντας έτσι κάτι από «Ρομπέν των Δασών» της Αριστεράς , το αφεντικό… τρελάθηκε και μοιράζει χρήμα, που όχι μόνο δεν έχει μπει καν στα κρατικά ταμεία, αλλά δεν είναι ακόμα 100% βέβαιο ότι θα μπει!

Αλλά ακόμα και αν τελικά η κυβέρνηση «ξαραχνιάσει» τα ταμεία της με «ζεστό» χρήμα καναλάρχη, ο κ. Τσίπρας ή δεν γνώριζε (εγκληματικό) ή απέκρυψε σκοπίμως (επίσης εγκληματικό) τις άμεσες υποχρεώσεις που πνίγουν τη χώρα!

Γιατί με τα νούμερα να μην… βγαίνουν (ακόμα και με τα νέα μέτρα «αφαίμαξης») και τη θηλιά να σφίγγει, πού θα βρει ο πρωθυπουργός τα χρήματα και να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του Δημοσίου και να υλοποιήσει τη σημερινή (02/09) «βαριά» δέσμευσή του;

Και μην ξεχνάτε επίσης, πως η Κομισιόν γλυκοκοιτάζει ήδη την μπάζα απο τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, λογίζοντας τα χρήματα των καναλαρχών ως κομμάτι του κρατικού προϋπολογισμού. Και όπως έχουν ήδη νιώσει οι Έλληνες στο πετσί τους, χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό για... αγαθοεργίες και ελεημοσύνη των φτωχών ευπαθών κοινωνικών ομάδων δεν υπάρχουν.

Και επειδή οι αριθμοί (συνήθως) λένε την αλήθεια που αποκρύπτει ή αγνοεί ο κ. Τσίπρας, απλά σας ενημερώνουμε ότι:

- Τον Ιούνιο που μας πέρασε, το Δημόσιο είχε υποχρεώσεις χρέους 705 εκ. ευρώ . Από αυτά, τα 405 εκ. ευρώ για αποπληρωμή τόκων και 300 εκ. ευρώ για παλιά δάνεια του ΔΝΤ.

- Τον Ιούλιο, είχε υποχρεώσεις που φτάνουν τα 3,665 δισ. ευρώ . Από αυτά, τα 2,3 δισ. ευρώ αφορούσαν τη λήξη ομολόγου που παρακρατά η ΕΚΤ, 900 εκ. ευρώ τόκους και 457 εκ. ευρώ οφειλή προς το ΔΝΤ.

- Τον Αύγουστο, το δημόσιο είχε υποχρεώσεις χρέους ύψους 798 εκ. ευρώ. Από αυτά τα 500 εκ. ευρώ ήταν τόκοι, 186 εκ. λήξεις παλιότερων ομολόγων και 112 εκ. ευρώ πάλι για το ΔΝΤ.

- Αυτόν το μήνα, το Δημόσιο θα πρέπει να αποπληρώσει υποχρεώσεις χρέους 683 εκ. ευρώ, από τα οποία, τα 70 εκ. ευρώ είναι τόκοι, τα 160 εκ. ευρώ λήξεις ομολόγων και τα 453 εκ. πάλι για το ΔΝΤ.

- Όσο για τον Οκτώβριο, το Δημόσιο έχει να αποπληρώσει 360 εκ. ευρώ μόνο για τόκους!

Τι θα πρωτοκάνει λοιπόν ο πρωθυπουργός με τα μόλις 246 ψωρο-εκατομμυριάκια (τα οποία ειρήσθω εν παρόδω αποτελούν σταγόνα στον... ωκεανό των ήδη χρωστούμενων των καναλαρχών που τελικώς θα πληρώσουν πάλι οι πολίτες μέσω ανακεφαλαιοποίησης); Και δεν αναφέρουμε καν ότι τα χρήματα αυτά θα μπουν με δόσεις και σε βάθος χρόνου. Η πρώτη (η μικρή), δε, είναι για το τέλος του έτους ενώ για τις υπόλοιπες... βλέπουμε!

Το γεγονός μάλιστα ότι ο Τσίπρας υποσχέθηκε να τα μοιράσει στα εγκαίνια τμήματος της Ολυμπίας Οδού, ενώ κατά το παρελθόν στελέχη του κόμματός του είχαν κάνει σημαία το «δεν πληρώνω», σηκώνοντας τις μπάρες στα διόδια και φωνάζοντας πως η κίνησή τους αποτελούσε πράξη αντίστασης και αξιοπρέπειας, επιτείνει την αίσθηση της κοροϊδίας και του παραλόγου. Το θέατρο του παραλόγου, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο κ. Τσίπρας, που αποδεικνύεται υποκριτής για… Όσκαρ!

Και κάτι τελευταίο. Εσείς δεν ήσασταν κύριε Τσίπρα που θα τα βάζατε με τους μεγαλοεργολάβους; Ρητορικό το ερώτημα...

Σχετικές ειδήσεις