ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βίτσας επιμένει: Δεν θα γίνουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

Ο Βίτσας επιμένει: Δεν θα γίνουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

«Όσοι είναι αυτή τη στιγμή στα ειδικά μισθολόγια δεν πρόκειται να υποστούν μείωση των χρημάτων που παίρνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχουμε και αύξηση, ιδιαίτερα με βάση την ευθύνη την οποία θα έχουν, αλλά και σε ορισμένες ειδικότητες», διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα, Κυριακή (04/09/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βίτσας γνωστοποίησε ότι ο προσανατολισμός του υπουργείου Οικονομικών είναι να περιοριστούν οι 20 ειδικές κατηγορίες ειδικών μισθολογίων κοντά στις 10. «Θα έχουμε νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να είμαστε εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις μας αλλά και για να είμαστε εντάξει σε σχέση με αυτό που λέμε ότι δεν θα υπάρχει μείωση. Το σωστό είναι το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων να αντιμετωπιστεί ενιαία», παρατήρησε.

Ο κ.Βίτσας τασσόμενος υπέρ της διατήρησης του μέτρου των 100 δόσεων, γνωστοποίησε ότι «η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μήπως ένα κομμάτι - δόσης και τρεχουσών υποχρεώσεων επαγγελματιών και εμπόρων, σε ορισμένες περιπτώσεις «πρέπει να παγώσει. Αυτό όμως είναι στοιχείο της διαπραγμάτευσης».

«Πηγαίνουμε όλοι μαζί για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση. Και, για τους αριστερούς το λέω αυτό, πως αυτή η διαδικασία, ακόμα και όταν θα πάει καλά, θα είναι πάλι μια συνεχής μάχη», είπε.

Ανέφερε δε ότι η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, της ανασυγκρότησης του κράτους με εξάλειψη των παθογενειών της κοινωνίας, να υπάρξει ανάπτυξη με βάση την πραγματική οικονομία και το 2018 -το οποίο χαρακτήρισε έτος ορόσημο-«η Ελλάδα να μπορεί να λύνει προβλήματά της με εσωτερικό και με εξωτερικό, κατά κύριο λόγο, δανεισμό, ο οποίος θα παράγει νέες αξίες, γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα», είπε ο κ.Βίτσας.

Περαιτέρω, σχολίασε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία η σύνοδος των ηγετών του ευρωπαϊκού νότου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Αθήνα για την εξεύρεση άλλων τρόπων επίλυσης της κρίσης που έπληξε κυρίως τις συγκεκριμένες χώρες».

Αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί. «Υπάρχουν πολύ μειωμένες ροές σε σχέση με πέρσι αλλά υπάρχει πολύ μικρό κομμάτι επιστροφών και κυρίως μετεγκαταστάσεων», παρατήρησε.

Σημείωσε δε ότι «η βοήθεια που δίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο προσφυγικό είναι τεράστια και έχουμε καταφέρει σαν υπουργείο να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα 80 εκατομμύρια που παίρνουμε από τα έκτακτα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν οι στιγμές που εμείς πρέπει να λέμε, δυσκολία, άρα ευκαιρία προς αντιμετώπιση, άρα αγάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις