ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξανδρος Βέλιος: Με ποιον μίλησε λίγες ώρες πριν πεθάνει

Αλέξανδρος Βέλιος: Με ποιον μίλησε λίγες ώρες πριν πεθάνει

Το απόγευμα της Κυριακής (04/09/2016) κι ενώ ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος ήταν έτοιμος να προχωρήσει στην απόφασή του να προβεί σε μη υποβοηθούμενη ευθανασία, μίλησε στο τηλέφωνο με κάποιον πολιτικό.

Το πρόσωπο αυτό ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σήμερα, Δευτέρα (05/09/2016) μίλησε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» για τα όσα είπε με τον πολυγραφότατο συγγραφέα και συνάδελφό του στη δημοσιογραφία.

«Κατά μία συνωμοσία της τύχης χθες το απόγευμα συνομίλησα με τον Αλέξανδρο καθώς βρέθηκα με έναν κοινό μας φίλο ο οποίος μου ανέφερε ότι με ψάχνει ο Αλέξανδρος. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι υπολογίζει να “φύγει” σε καμιά βδομάδα, ότι θέλει να το κάνει αξιοπρεπώς, ότι νιώθει πλήρης και ευτυχισμένος και μου ζήτησε να μην κάνω πίσω σε αυτό που και ο ίδιος ζητάει, στο να πάρουμε δηλαδή μία πολιτική πρωτοβουλία για το δικαίωμα των ανθρώπων να φεύγουν με αξιοπρέπεια», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Και πρόσθεσε: «Του υποσχέθηκα ότι αυτό θα γίνει. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες συνεργαζόταν με έναν βουλευτή μας για την ύπαρξη ενός νομοθετικού πλαισίου, μίας νομοθετικής πρότασης και είναι κάτι που θα το κάνουμε. Είπαμε ότι θα βρεθούμε από κοντά τις επόμενες μέρες, κάτι που πλέον δεν είναι δυνατό. Τον αποχαιρετώ και θα τον θυμάμαι σαν ένα τολμηρό, αξιοπρεπή και ασυμβίβαστο άνθρωπο».

Σχετικές ειδήσεις