ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Οι θεματικές άδειες θα αργήσουν

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Οι θεματικές άδειες θα αργήσουν

Στις καλένδες παρέπεμψε το ζήτημα των θεματικών αδειών ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη (08/09/2016) σημείωσε πως η όλη συζήτηση θα ανοίξει μετά τη δημοπρασία των περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών.

«Δεν είναι μια συζήτηση που να αφορά τον παρόντα χρόνο. Εξηγώ και λέω ότι είναι μια συζήτηση που θα αργήσει να ξεκινήσει και θα ξεκινήσει όταν ολοκληρώσουμε την διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών σταθμών», υπογράμμισε ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM».

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η δικαιολογία που προέβαλε ο υπουργός Επικρατείας, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την τύχη των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν άδεια. «Το Έψιλον για παράδειγμα έχει 200 εργαζόμενους. Πολύ κάτω από το ελάχιστο όριο της απασχόλησης. Τι να κάνει στις τράπεζες η κυβέρνηση; Να πει “μην καταγγέλλετε δάνεια”; Στο MEGA έχουν γίνει αποτυχημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Να βάλει τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ;», διερωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Πρόσθεσε δε: «Η τηλεοπτική αγορά είχε το 2009 4.000 εργαζόμενους και τώρα έχει 2.000. Ήταν μια αγορά που θα πήγαινε στο κρασάρισμα και βάζουμε φρένο και οι φαρισαίοι και οι υποκριτές έρχονται να μας πουν για την ανεργία. Βγαίνουν και ξιφουλκούν απέναντι σε εμάς, γιατί πρώτη φορά πληρώνουν».

«Θα υπάρξουν κίνητρα που θα ανακοινωθούν. Θα γίνει συνάντηση σε λίγο με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των τεχνικών και των δημοσιογράφων. Ήταν πολύ οξεία η κριτική που δεχθήκαμε όταν βάλαμε το όριο 400. Οι καινούριο επιχειρηματίες που μπαίνουν στον κλάδο δεν θα αναζητήσουν προσωπικό από τον Βόρειο Πόλο. Το να πιστεύει κάποια ιδιοκτησία ότι μπορεί να διατηρεί αενάως ένα δικαίωμα δεν γίνεται», συνέχισε ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς, εξάλλου, σχετικά με το αίτημα των τεσσάρων υπερθεματιστών να μην καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, απάντησε: «Σε κανέναν δημόσιο διαγωνισμό ποτέ το Δημόσιο δεν περίμενε την απόφαση του ΣτΕ. Το επιχείρημα να περιμένουμε το ΣτΕ το έχουμε ακούσει».

Ο ίδιος κλήθηκε να απαντήσει, εάν πιστεύει πραγματικά ότι η διαπλοκή χτυπήθηκε. «Η διαπλοκή είχε την ρίζα της στο ότι είχε σχήματα μη βιώσιμα που ζούσαν με ζημιές και υπήρχαν πολιτικές ζυμώσεις, για να συνεχίζεται η δανειοδότησή τους».

«Για πρώτη φορά έγινε αδειοδότηση. Στο νομικό σκέλος οι τηλεοπτικοί σταθμοί που συμμετείχαν έχουν εξαντλήσει κάθε νομικό τους δικαίωμα. Εχω παραγγείλει καινούριο φοριαμό στο γραφείο μου για να χωρούν τα δικόγραφα. Το Σύνταγμα παραβιάζονταν από τις πρακτικές που υπήρχαν μέχρι τώρα», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο κ. Παππάς.

Σχετικές ειδήσεις