ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς είδαν τα ιταλικά ΜΜΕ την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο

Πώς είδαν τα ιταλικά ΜΜΕ την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο

Με αναλυτικά ρεπορτάζ κάλυψαν τη Σύνοδο των χωρών του νότου τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Η Σύνοδος της Αθήνας είναι μια προσπάθεια για να μπορέσει να μπει στο ράφι η πολιτική της λιτότητας», τονίζει το ιταλικό, δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι Rainews 24, σε δημοσίευμά του.

Ο απεσταλμένος του μέσου, Σένιο Μπονίνι, αναφέρεται, παράλληλα, στις λεκτικές επιθέσεις του επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «επέλεξε να τους απαντήσει με έμμεσο τρόπο».

Το Rai News προσθέτει ότι ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως «η Διακήρυξη των Αθηνών δεσμεύει τις χώρες που την υπέγραψαν, στον τομέα της οικονομίας, για τις προτάσεις που αφορούν την κοινωνική συνοχή, για μια ανάπτυξη ίση για όλους και για την ευρωπαϊκή ατζέντα με θέμα την ασφάλεια και την διαχείριση του μεταναστευτικού».

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa, από τη μεριά του, προβάλλει τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ότι «η Διακήρυξη των Αθηνών είναι σημαντική διότι προσφέρει ένα όραμα της Ευρώπης, διαφορετικό από αυτό που είχαμε στην διάθεσή μας μέχρι σήμερα».

«Ο Ματέο Ρέντσι έστειλε από την Αθήνα ένα ακόμη μήνυμα κατά της λιτότητας», γράφει επίσης το Ansa.

Σχετικές ειδήσεις