ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτη δήλωση Γεροβασίλη: Εμείς θα υποδείξουμε στα κανάλια πως θα ενημερώνουν τους πολίτες

Απίστευτη δήλωση Γεροβασίλη: Εμείς θα υποδείξουμε στα κανάλια πως θα ενημερώνουν τους πολίτες

Άγρια κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και κυβέρνησης έχει ξεσπάσει με αφορμή την τηλεοπτική κάλυψη της άτυπης Συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου που έγινε την Παρασκευή (10/9).

Αμετανόητη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, υπερασπίζεται τις δηλώσεις της για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς κάνοντας παράλληλα επίθεση και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, έκανε το πρωί του Σαββάτου (10/9) νέες δηλώσεις, υπερασπιζόμενη τα όσα είπε χθες για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την «μη κάλυψη της Συνόδου».

Η κ. Όλγα Γεροβασίλη όπως φαίνεται πιστεύει πως είναι «δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης στη Δημοκρατία» να επισημαίνει στα κανάλια πώς θα ενημερώνουν τους πολίτες «ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα».

Αμέσως μετά τις παραπάνω δηλώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στην ΝΔ λέγοντας, για τα όσα είπε χθες το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ντροπή για τη Δημοκρατία».

Ολόκληρη η δήλωση της Γεροβασίλη

Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν.

Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης. Λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών. Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα. Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου. Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ’ την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει απ΄ την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά.