ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016 - Λεβέντης: Αν μπω σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα, να μη με ψηφίσει κανείς

ΔΕΘ 2016 - Λεβέντης: Αν μπω σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα, να μη με ψηφίσει κανείς

Απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα, Δευτέρα (12/09/2016) ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, το ενδεχόμενο να βρεθεί μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑσε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Αν μπει η Ένωση Κεντρώων σε οποιαδήποτε κυβέρνηση με τον Τσίπρα, να μην ψηφίσει ούτε ένας Ένωση Κεντρώων», σημείωσε ο κ. Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Αντί να εκτιμηθεί το ότι ζητώ σύνθεση των πολιτικών δυνάμεων, βγάζουν κάποιοι με αήθη τρόπο το συμπέρασμα ότι έχω σκοπό να συνεργαστώ μαζί του (σ.σ. με τον ΣΥΡΙΖΑ). Θα απογοητευθούν», είπε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Και πρόσθεσε: «Έχω ανοίξει έναν διάλογο με τον Τσίπρα για να δω μήπως μπορέσει να καταλάβει ορισμένα πράγματα από αυτά που του λέω, όχι γιατί θέλω να μπω στην κυβέρνηση, αλλά γιατί αυτή τη στιγμή δεν διαφέρει σε τίποτα από τον κ. Σαμαρά, καταστρέφει και τη χώρα και τον εαυτό του».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα... ο Λεβέντης ποτέ», ενώ σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης διεμήνυσε: «Δεν θα κάνω κυβέρνηση με κανέναν, τους εννιά βουλευτές τους διαθέτω μόνο στην Ελλάδα».

Επανέλαβε δε το αίτημα του κόμματος του για την ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιμένω πως πρέπει να πάμε σε οικουμενική από την πρώτη μέρα, διότι διαφορετικά επενδυτής δεν θα έρθει στην Ελλάδα».