ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Ενότητα: Τα σχολεία άνοιξαν, τα μνημόνια είναι εδώ

Λαϊκή Ενότητα: Τα σχολεία άνοιξαν, τα μνημόνια είναι εδώ

«Με τις πληγές των μνημονιακών πολιτικών, αποτυπωμένες στην εκπαίδευση ανοίγουν φέτος τα σχολεία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα κάνοντας λόγο και για «τεχνητό περιορισμό των αναγκών» από πλευράς κυβέρνησης.

«Οι διακηρύξεις για κατάργηση των πανελληνίων», προσθέτει, «δεν μπορούν να συγκαλύψουν μια πραγματικότητα, όπου η πρόσβαση σε σχολές με επαγγελματική προοπτική απαιτεί να βάλουν οι γονείς βαθιά το χέρι στην τσέπη. Επίσης, στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και περικοπές που σπρώχνουν στην αναζήτηση "χορηγών". Τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά καταργούν στην πράξη τον δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ μεγάλο μέρος της νεολαίας, "αντιμέτωπο με την ανεργία και την επισφάλεια", μεταναστεύει».

Η ΛΑΕ εκτιμά ότι το «τίμημα του ευρώ, με τη σκληρή λιτότητα οδηγεί το εκπαιδευτικό σύστημα σε κατάρρευση και υπονομεύει το δικαίωμα στη μόρφωση. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η ΛΑΕ δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο κόσμο της εκπαίδευσης, διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

- Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών
- Διεύρυνση και όχι συρρίκνωση του εκπαιδευτικού έργου της δημόσιας εκπαίδευσης
- Προκηρύξεις νέων θέσεων προσωπικού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Αύξηση των δαπανών για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα».

Σχετικές ειδήσεις