ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ ενόψει Συνόδου στη Μπρατισλάβα

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ ενόψει Συνόδου στη Μπρατισλάβα

Τα είπαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να προετοιμάσουν το έδαφος για όσα θα συζητηθούν αύριο (16/09/2016) στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα (15/09/2016) ο πρωθυπουργός με τη καγκελάριο ήταν διάρκειας 45 λεπτών και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, δηλαδή τα ζητήματα της ασφάλειας, της οικονομίας και η προσφυγική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικοινωνίας.

Ειδικότερα, σύγκλιση απόψεων υπήρξε για την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της ΕΑΣΟ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου) με επιπλέον προσωπικό και επιτάχυνσης της διαδικασίας μετεγκατάστασης. Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέλυσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, τονίζοντας τη θετική συμβολή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στον διάλογο για το μέλλον της ΕΕ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η επικείμενη Σύνοδος της Μπρατισλάβα αποτελεί ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί μια θετική ατζέντα για την προοπτική και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικές ειδήσεις