Τηλεοπτικές άδειες: Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τους καναλάρχες και τα «πόθεν έσχες» τους

Newsbomb

Τηλεοπτικές άδειες: Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τους καναλάρχες και τα «πόθεν έσχες» τους

«Άναψαν τα αίματα» σήμερα, Πέμπτη (15/09/2016) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου συζητήθηκε η αίτηση της Νέας Δημοκρατίας για πρόσκληση των προσώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε το αίτημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κλήτευση των υπερθεματιστών του διαγωνισμού στη Βουλή, μεταθέτοντας την όλη συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη (20/09/2016) στις 10:00. Προηγουμένως, η ίδια είχε ζητήσει από τους βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν την αίτησή τους με το αιτιολογικό ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει λόγος συζήτησης καθώς, αφενός η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα για έλεγχο των «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, αφετέρου η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Αυτό οδήγησε στην οργισμένη αντίδραση του βουλευτή και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επικαλέστηκε το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος, για να πει πως η Επιτροπή Πόθεν Έσχες - στην οποία επίσης είναι πρόεδρος η κ. Χριστοδουλοπούλου - έχει την υποχρέωση ελέγχου των οικονομικών μέσων των εμπλεκόμενων προσώπων όχι απλώς των «πόθεν έσχες».

«Ζητούμε να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο οδηγηθήκαμε στο να γίνει έλεγχος των “πόθεν έσχες” των εμπλεκόμενων προσώπων στον διαγωνισμό μέσα σε δύο ημέρες. Και δεν λέμε να ξανασυζητήσουμε την αντισυνταγματικότητα. Δεν περίμενα να λέει η πρόεδρος ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής, τόσο σοβαρά θέματα της ενημέρωσης του πολίτη και να επιμένει σε απαξίωσή της», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Προσπαθείτε να στρέψετε το ενδιαφέρον σε θέματα επικαιρότητας, όπως έγινε με την περίπτωση της “Τσατανιάδας”. Επιδίδεστε σε πρωινό σόου», απάντηση η κ. Χριστοδουλοπούλου, γεγονός που προκάλεσε την «έκρηξη» των βουλευτών της ΝΔ.

«Θεωρείτε τα όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, με κυβερνητική καθοδήγηση, επικαιρότητα; Θεωρείτε επικαιρότητα κι όχι ουσία το να ασχοληθεί η Επιτροπή Θεσμών με τα λεγόμενα του προέδρου της επιτροπής ελέγχου του διαγωνισμού αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών ότι "του πέφτει βαριά η λέξη έλεγχος των πόθεν έσχες"; Τα θεσμικά ζητήματα της ενημέρωσης του πολίτη και της λειτουργίας της Δικαιοσύνης δεν είναι προς εξέταση από την Επιτροπή Θεσμών; Πώς απαξιώνετε έτσι την Επιτροπή στην οποία προεδρεύετε;», διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος προς την κ. Χριστοδουλοπούλου.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved