ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το προσφυγικό ο Αβραμόπουλος

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το προσφυγικό ο Αβραμόπουλος

Στη Νέα Υόρκη για την Σύνοδο Κορυφής για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στο πλαίσιο της 71ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, θα συμμετάσχει ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα παρευρεθεί στην εναρκτήρια τελετή της συνόδου, που διοργανώνει η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και θα μιλήσει κατά τη διάρκειά της στη θεματική για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους από τις χώρες προέλευσης στις χώρες άφιξης. Επίσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα μιλήσει σε εκδήλωση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενώ θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Μικρονησίας σχετικά με βραχεία διαμονή και απαλλαγή από την υποχρέωση ταξιδιωτικής θεώρησης (βίζα).

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει σειρά διμερών επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ειδικότερα, θα συναντηθεί με τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζε Τζόνσον και τον Αλεχάντρο Μαγιόρκας (Alejandro Mayorkas), την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της Ρουμανίας Ρουμιάνα Μπακβάροβα (Rumiana Bachvarova), τον Καναδό υπουργό Μετανάστευσης Τζον ΜακΚάλουμ (John McCallum), τον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης Πίτερ Ντάτον (Peter Dutton), τον υπουργό Εξωτερικών της Νιγηρίας και της Τυνησίας.

Σημειώνεται πως είναι πρώτη φορά που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συγκαλεί σύνοδο σε κορυφαίο επίπεδο με αντικείμενο τις μεγάλες μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Σχετικές ειδήσεις