ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάζει «φωτιά» ο Κουτσούμπας: Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές

Βάζει «φωτιά» ο Κουτσούμπας: Δεν αποκλείω πρόωρες εκλογές

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν αποκλείεται να επιχειρήσει «ηρωική έξοδο», διά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή (23/09/2016), ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Real FM», ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από ό,τι φαίνεται και η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου αυτού που θα συζητηθεί Δευτέρα και Τρίτη και βέβαια η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη -τουλάχιστον έτσι λέει μέχρι τα τώρα- να περάσει κι όλα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προϋποθέτει η δεύτερη αξιολόγηση για τα τέλη Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο για την υπόλοιπη δόση, εκτός κι αν θελήσει και αποφασίσει να κάνει ηρωική έξοδο, για να μπορέσει να αρχίσει να μιλάει πάλι για αριστερή αντίσταση και να τα αξιοποιήσει σε προεκλογική εκστρατεία αυτά τα μέτρα γιατί είναι πάρα πολύ σκληρά».

Και πρόσθεσε: «Το πιο πιθανόν είναι ότι θα προχωρήσει στην αξιολόγηση. Θα περάσει τα μέτρα και θα προχωρήσει τη διαπραγμάτευση χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο των πρόωρων εκλογών, να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και φυσικά θα εξαρτηθεί από την ίδια την πορεία της κρίσης, της ύφεσης και αν θα υπάρξει μικρή ανάκαμψη όπως προσβλέπει».