ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεράστια ανατροπή στο θέμα με τις «περούκες» στη Νέα Υόρκη

Τεράστια ανατροπή στο θέμα με τις «περούκες» στη Νέα Υόρκη

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – «ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕ

«Αδειάζει» την κυβέρνηση και τη διεύθυνση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο δημοσιογράφος Γιώργος Μηλιώνης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έγραψε ο ίδιος το θέμα με τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη που φέρονται να μεταμφιέστηκαν με περούκες για να παρακολουθήσουν το Νίκο Παππά σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη.

Η δήλωση του δημοσιογράφου γεννά εύλογα ερωτήματα τα οποία οφείλει να απαντήσει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εμπλεκόμενες πλευρές από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να μην «αιωρούνται» σκιές και εντυπώσεις στην πολιτική ζωή και μάλιστα για ένα θέμα το οποίο πήρε διαστάσεις και προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στα social media.

Η δήλωση του Γιώργου Μηλιώνη από το typologies.gr, αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη. Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ. Δεν το έπραξαν. Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.
Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονόματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ. Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ. Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων».

Τη δήλωση του Γιώργου Μηλιώνη σχολίασε με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook, ο Θάνος Δημάδης:

«Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επι πέντε μέρες σιωπούσε στην επιχειρήση σπίλωσης μου απο το δολοπλόκο δελτιο τύπου του και του ΑΠΕ. Έχει κι αυτός ακέραιη την ευθύνη για τον εξευτελισμό και την ηθική βλάβη που υπέστην στην σπίλωση της δημοσιογραφικής και προσωπικής υπόληψης μου από ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ που με παρουσίασαν ως συλληφθέντα από το FBI και κατηγορούμενο για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, αντιποίηση αρχής από την αμερικανική αστυνομία» ανέφερε.

ΝΔ: Ποιος συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα

«Ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) στις Η.Π.Α. κ. Γιώργος Μηλιώνης, με δήλωσή του διέψευσε ότι είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος για το επεισόδιο του υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά με τους δυο Έλληνες δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της

«Εύλογα προκύπτει το ερώτημα και περιμένουμε απάντηση από τη διοίκηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ για το ποιος συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα.

Μήπως τελικά ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς έχει και αλλά χαρίσματα εκτός από τη σύνταξη του νόμου - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.