ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν ο Κ. Μητσοτάκης έκλαψε στη Βουλή (vid)

Όταν ο Κ. Μητσοτάκης έκλαψε στη Βουλή (vid)

Η στιγμή που χειροκροτήθηκε από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου

Σήμερα είναι μια θλιβερή επέτειος για τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Σαν σήμερα δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη» ο χαρισματικός πολιτικός Παύλος Μπακογιάννης.

Το έγκλημα συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Η δολοφονία προκαλεί «σεισμό» και στην πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

Ο Μπακογιάννης πέθανε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

Στη Βουλή, σε μια εποχή που κυριαρχούσε η σκληρή πόλωση, καταγράφηκαν ιστορικές στιγμές. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συγκλονισμένος από το θάνατο του γαμπρού του, δακρύζει μιλώντας στο Κοινοβούλιο ενώ όλες οι πτέρυγες χειροκροτούν αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο πολιτικό, Παύλο Μπακογιάννη.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις