ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητάει το ΚΚΕ στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητάει το ΚΚΕ στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νικόλαος Καραθανασόπουλος, αφού ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα (26/09/2016) στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ότι θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι μονόδρομος η προσπάθεια ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος σε μία κατεύθυνση συνολικών ρήξεων.

Από την πλευρά του, o εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, διερωτήθηκε εάν η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο συνιστά εθνική πολιτική. Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν φρόντισε την ενεργειακή επάρκεια των νησιών.

Ο Μάριος Γεωργιάδης, εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, τόνισε ότι η κυβέρνηση περνά τα πιο επώδυνα μέτρα και αναφερόμενος στη δημιουργία του υπέρταμείου είπε ότι εκ πρώτης όψεως οι «αποκρατικοποιήσεις μάς βρίσκουν θετικούς αλλά δεν θέλουμε το ξεπούλημα».

Ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί ακόμη ένα εμπόδιο για την επόμενη δόση. Εστιάζοντας στην αγορά ενέργειας, επεσήμανε ότι αποτελεί πολύπλοκο ζήτημα και γι' αυτόν τον λόγο απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός. Αντί αυτού, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση προτίμησε την οδό του κατ' επείγοντος. «Η κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς να την ενδιαφέρει η ουσία. Πρόκειται για μία βαθιά αντιμεταρρυθμιστική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ευάγγελος Καρακώστας, έκανε λόγο για «νομοσχέδιο – έκτρωμα», ενώ αναφερόμενος στις διατάξεις για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, υπογράμμισε ότι οι διατάξεις του αποτελούν επιταγές της ΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις