ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Παυλόπουλου προς Ερντογάν: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο

Μήνυμα Παυλόπουλου προς Ερντογάν: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο

«Η Τουρκία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί conditio sine qua non για το αν και κατά πόσον ένα κράτος αξίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοκρατικώς οργανωμένων μελών της Διεθνούς Κοινότητας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα, αναφερόμενος στη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο ΠτΔ, ο οποίος βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Μικράς Ασίας και Μικρασιατών, υπογράμμισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου και η τήρησή της είναι υποχρεωτική, «μεταξύ άλλων επειδή οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων».

Αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «οφείλουμε να μην λησμονούμε την θυσία των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επιτελώντας έτσι και εθνικό χρέος, το οποίο πηγάζει και από την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1998».

Σχετικές ειδήσεις