Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα για να απαλλαγούμε από το ιστορικό ατύχημα του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom Newsroom

Μητσοτάκης: Εκλογές τώρα για να απαλλαγούμε από το ιστορικό ατύχημα του ΣΥΡΙΖΑ

Το αίτημά του για εκλογές, υποστηρίζοντας πως το κόστος διεξαγωγής τους είναι μικρότερο από αυτό της παραμονής της κυβέρνησης, επανέλαβε - μιλώντας σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο - ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του συντάγματος. Η ΝΔ θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα. Η ΝΔ είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη η οποία σήμερα διεκδικεί, μετ΄ επιτάσεως τη διεξαγωγή εκλογών για να μπορέσουμε να βάλουμε επιτέλους την χώρα στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μητσοτάκης.

«Η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά. Πλησιάζει η ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση», συνέχισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «Παπαστράτειο» μέγαρο του Αγρινίου.

Ταυτόχρονα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που θα γίνει πραγματικότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική, μία μεγάλη νίκη».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορικό ατύχημα» και λέγοντας πως είναι «η πιο «ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη στην ιστορία της μεταπολίτευσης».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «κέρδισε τις εκλογές στηριγμένη στο ψέμα και έτσι σήμερα καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε».

Αναφερόμενος, δε, στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή και έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής».

Σε αυτό το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο απαράδεκτος νόμος Παππά θα καταργηθεί αμέσως από την κυβέρνηση της ΝΔ», προσθέτοντας πως «θα επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην λειτουργία της Δικαιοσύνης» και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Εκφράζω τον προβληματισμό μου, για τη δήλωσή ότι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους, και να είναι ανεξάρτητοι».

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται την Δικαιοσύνη, ως προέκταση της δίκης της εξουσίας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα και δεν δέχεται οποιαδήποτε εκτροπή».

Σχετικά με την οικονομική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όλα όσα έγιναν με το τρίτο μνημόνιο, έγιναν διότι η χώρα απώλεσε κάθε ίχνος και εμπιστοσύνη στο εξωτερικό». Και πώς να μην το απολέσει διερωτήθηκε «όταν είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και η αξιολόγηση δεν έκλεισε».

Και όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «τόσο στερούμε χρήματα που πρέπει να πάνε στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει την υπερφορολόγηση».

Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσποιείται ότι κάνει μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, διότι όπως συμπλήρωσε, «όλα είναι ένα σόου για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές της συνιστώσες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ότι «εμείς ως ΝΔ δεν κοιτάμε το παρελθόν, κοιτάμε στο μέλλον, διότι θέλουμε να φέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα ξανά στον Έλληνα, να αισθάνεται ότι πατά στα ποδιά του και να είναι υπερήφανος για τη χώρα του».

Παράλληλα, αφού σημείωσε πως το κόμμα του είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι ο άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι η «Συμφωνία Αλήθειας» που προτείνει η ΝΔ.

Συναντήσεις με δημάρχους και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων

Με το δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο της περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παπαναστασίου, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιώργος Παπαναστασίου έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ το ζήτημα της δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου στο Αγρίνιο, καθώς και της κάθετης σύνδεσης της πόλης, με τον Ιόνια Οδό.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου, χαρακτήρισε μάλιστα τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και το επιχειρηματικό πάρκο, ως «έργα ανάσα» για την περιοχή.

Επίσης, ο δήμαρχος Αγρινίου υπογράμμισε ότι η λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων συνδέεται ευθέως με την άμβλυνση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή.

Όσον αφορά στην κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε μεταξύ άλλων ότι «η Αιτωλοακαρνανία περιμένει με αγωνία την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής και της Ιόνιας Οδού» και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και να συνδεθεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρου αυτού του οδικού άξονα, καθώς και η ενδοχώρα, με τον αυτοκινητόδρομο».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως αυτονόητο το έργο της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση της οποίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα αλλάξει το τοπίο όχι μόνον στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα του δήμου Αγρινίου, ώστε όπως είπε η Αιτωλοακαρνανία, μέσα από τέτοια έργα υποδομής, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την οριοθέτηση των χρήσεων γης, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Ακόμα, πρόσθεσε, ότι με την ανάδειξη και την πλήρη αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και του παραγωγικού της δυναμικού, η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει ένας πραγματικός επενδυτικός προορισμός.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε επίσης με δημάρχους και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, όπου ενημερώθηκε για τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνάντηση και με το δήμαρχο Μεσολογγίου

Από την πόλη του Μεσολογγίου ξεκίνησε πάντως την περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος, υποδέχθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ στην κεντρική πλατεία, ενώ ακολούθησε συνάντηση των δύο ανδρών στο δημαρχείο.

Ο Νίκος Καραπάνος ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ενίσχυση του θεσμού, με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους που θα επιτρέψουν, όπως είπε, παρεμβάσεις για την στήριξη των πολιτών.

Μιλώντας ειδικότερα για το Δήμο Μεσολογγίου, ο Νίκος Καραπάνος έκανε λόγο «για την ανάγκη αποκατάστασης άδικων αποφάσεων που ελήφθησαν κατά το παρελθόν και αφορούν τομείς όπως η Παιδεία, η υποβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, καθώς και η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας διοικητικών υπηρεσιών».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου συνομίλησε με αρκετούς πολίτες.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Μεσολόγγι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το κέντρο λόγου και τέχνης «Διέξοδος» και ξεναγήθηκε στο ιστορικό μουσείο.

Επίσκεψη στο εργαστήρι για νέους με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα»

Δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και το εργαστήρι για νέους με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα», επισκέφθηκε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό.

Ειδικότερα, φεύγοντας από το Μεσολόγγι, επισκέφθηκε την επιχείρηση «Αμάλθεια», στο Κεφαλόβρυσο, η οποία επεξεργάζεται και τυποποιεί ελιές και την εταιρία «Αυφαντής», στη γέφυρα του Αχελώου, κοντά στο Αγρίνιο, που επεξεργάζεται και τυποποιεί προϊόντα κρέατος.

Ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των δύο εταιριών, ενώ όπως ανέφερε στη συνέχεια, οι επιχειρήσεις χρειάζονται έμπρακτη στήριξη, διότι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Β΄ εκπαιδευτική μονάδα του εργαστηρίου για νέους με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα», που βρίσκεται στο Αγρίνιο και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια της υφαντικής, κεραμικής και στο τμήμα αυτισμού.

«Ο εθελοντισμός είναι βάλσαμο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και χρέος της κοινωνίας είναι να σταθεί κοντά σε τέτοιου είδους έργα, που συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις δημόσιες δομές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχάρη την πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ, τους εργαζόμενους και όλους τους εθελοντές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά το εργαστήρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved