ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξέσπασμα» προέδρου Παραολυμπιονικών στον Τσίπρα: «Μας ισοπεδώσατε - Προστατέψτε μας!» (vid)

«Ξέσπασμα» προέδρου Παραολυμπιονικών στον Τσίπρα: «Μας ισοπεδώσατε - Προστατέψτε μας!» (vid)

Ισχυρό ράπισμα από τους Παραολυμπιονίκες δέχτηκε, κατά την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής μετέφερε στον Γιώργο Φουντουλάκη τα παράπονα των Παραολυμπιονικών αλλά και των ατόμων με αναπηρία καλώντας τον κ. Τσίπρα να τους προστατεύσει.

«Στα άτομα με αναπηρία κάθε περικοπή είναι πιο βαριά από ότι στα άλλα άτομα. Μας ισοπέδωσε ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές συντάξεις μας ισοπέδωσε» ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό που νωρίτερα εξήρε τον αγώνα εξήρε τον αγώνα των παραολυμπιονικών ως το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Καταλαβαίνουμε τους εκβιασμούς του ξένου παράγοντα και τις προσπάθειες σας για να ανατρέψετε την κατάσταση. Όμως κατανοήστε μας» ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης που αναγνώρισε την καλή πρόθεση του κ. Τσίπρα αλλά παράθεσε με αφοπλιστικό τρόπο όλα τα προβλήματα όχι των παραολυμπιονικών που εκπροσωπεί αλλά και των ατόμων με αναπηρία.

«Εγώ που είμαι ανάπηρος με 80% δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ το ίδιο με τους επιχειρηματίες. Πλήρωνα 65 ευρώ και τώρα πληρώνω 340 ευρώ» σημείωσε ο κ.Φουντουλάκης και συνέχισε: «Δεν ζητώ να μας επιστρέφουν όσα άδικα μας πήρανε όμως θέλω να σταματήσουν οι περικοπές στους ανάπηρους».

Ο κ. Φουντουλάκης εξήγησε πως χρειάζεται πάνω από 400 ευρώ βενζίνη για να κινηθεί και να είναι χρήσιμος ενώ επανέλαβε την πρότασή του να προσλαμβάνονται αμισθί σύμβουλοι άτομα με αναπηρία για να καταλήξει: «Προστατεύστε τα άτομα με αναπηρία. Αν δεν το κάνετε θα εχετε τύψεις».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ 43:26

Σχετικές ειδήσεις