ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Η διαπλοκή θα βρει τον μάστορά της» (vid)

Τσίπρας: «Η διαπλοκή θα βρει τον μάστορά της» (vid)

Στην τριτολογία του ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε αναφέροντας ότι απουσιάζουν από τη συζήτηση οι κ.κ. Σαμαράς, Καραμανλής και Μεϊμαράκης και αυτό κάτι μπορεί να σημαίνει για τα εσωκομματικά της ΝΔ.

Πρόσθεσε, δε, ότι στη σημερινή συζήτηση μάθαμε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να απογαλακτιστεί από το βαρύ του όνομα. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ενώ αυτός ήταν στις καταλήψεις, εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική ζωή, εκμεταλλευόμενος το όνομα της οικογένειάς του.

«Ακόμα και αν δώσουν όλη τους την κρατική επιχορήγηση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα αποπληρώσουν τα δάνεια τους σε εκατοντάδες χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δανειστεί μόνο 8 εκατ. ευρώ, έχοντας ένα δάνειο που εξυπηρετείται κανονικά», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στα οικονομικά των κομμάτων.

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς στις εργατικές κατοικίες του Ευόσμου, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ψευδόταν, καθώς στον Εύοσμο δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες.

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το δάνειο για την εφημερίδα «Κήρυξ» πληρώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2016 ενώ στην υπόθεση της Siemens πληρώσατε τον εξοπλισμό σας, αλλά αφότου έσκασε το θέμα. Ο Χριστοφοράκος λέει ότι έχετε συναντηθεί δεκάδες φορές.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω παρά μόνο για να πάρει φόρα. Η διαπλοκή στον τόπο θα βρει τον μάστορά της και θα τελειώσει, θα τελειώσει με θεσμικό τρόπο. Θα ήθελα να είστε σύμμαχος αλλά εσείς είστε απέναντι. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένη και θα αντέξει. Εκλογές θα γίνουν το 2019».

Σχετικές ειδήσεις