Γερμανικός Τύπος: Δύσκολο κομματικό συνέδριο για τον Τσίπρα - Aσκήσεις διαλεκτικής τέχνης

Newsroom Newsroom

Γερμανικός Τύπος: Δύσκολο κομματικό συνέδριο για τον Τσίπρα - Aσκήσεις διαλεκτικής τέχνης

O πρωθυπουργός καλείται να υπερασπιστεί την πολιτική λιτότητας κάνοντας ασκήσεις διαλεκτικής τέχνης, υποστηρίζει η αυστριακή der Standard. 

Το πολυήμερο κομματικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την αφορμή σε σχολιαστή του γερμανόφωνου τύπου να ξεδιπλώσει τις σκέψεις του για το κόμμα, τον αρχηγό του και πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και την ταλαιπωρία των Ελλήνων που μετά από 7 χρόνια κρίσης και πολλών κυβερνήσεων έχουν πια κουραστεί.

Όταν ο Τσίπρας νίκησε με όχημα την εναντίωσή του στα προγράμματα λιτότητας...

«Η λέξη υπομονή έχει γίνει ελληνική αρετή» σημειώνει με νόημα ο αρθρογράφος της αυστριακής der Standard όπως μεταδίδει η DW, για να αναφέρει σε άλλο σημείο ότι το 86% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση πιστεύει ότι η χώρα οδεύει σε λάθος κατεύθυνση. «Ο Τσίπρας ξεκινά σήμερα ένα πολυήμερο κομματικό συνέδριο με ένα συρρικνωμένο κυβερνών κόμμα», υποστηρίζει.

«Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που τον Αύγουστο του 2015 το εγκατέλειψαν οι πολέμιοι των μνημονίων και οι θιασώτες του Grexit και ο πρωθυπουργός συνεχώς ανέβαλε αυτό το συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε κενή θήκη. Από τα πολλά κομματίδια, όπως οι οικολόγοι μαρξιστές, οι τροτσκιστές και οι μεταρρυθμιστές κομμουνιστές, έχει απομείνει μόνο ο Συνασπισμός, εκείνος ο αριστερός πυρήνας, που ηγείτο ο Τσίπρας πριν προχωρήσει σε εκλογική σύμπραξη των δυνάμεων του αριστερού χώρου. Το συνέδριο που θα γίνει στις εγκαταστάσεις σταδίου νότια των Αθηνών απαιτεί από τον πρωθυπουργό μια τεράστια προσπάθεια διαλεκτικής τέχνης. Δηλαδή πως απορρίπτει κανείς την πολιτική λιτότητας, αλλά παρόλα αυτά την ακολουθεί για να αποδείξει ότι αποτυγχάνει επιδιώκοντας παράλληλα την επιτυχία της», γράφει χαρακτηριστικά ο αυστριακός δημοσιογράφος.

Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος υπενθυμίζει τα 300 εκ. ευρώ που ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2017 για την ανακούφιση των αδύναμων οικονομικά οικογενειών. «Το ποσό 'ξεθωριάζει' σε σύγκριση με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεως που θα πλήξουν και πάλι του χρόνου τους Έλληνες εργαζόμενους» σημειώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved