ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μάζεψε δια της σιωπής ο Παναγιωτακόπουλος

Τα μάζεψε δια της σιωπής ο Παναγιωτακόπουλος
Πίσω κάνει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην κόντρα που άνοιξε με τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο, όταν ο τελευταίος σήκωσε το γάντι...

Πίσω κάνει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην κόντρα που άνοιξε με τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο, όταν ο τελευταίος σήκωσε το γάντι και του απάντησε ευθέως.

Ο κ. Μόσιαλος μπορεί να μην μπήκε στην διαδικασία να μιλήσει για ότι συγκεκριμένα του προσήψε ο πάλαι ποτέ «συγκεντρωσιάρχης» του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως τα λόγια του ήταν περισσότερο «κοφτερά» απ’ όσα μια εκτενή ανακοίνωση: ««Ο σύντροφος Παναγιωτακόπουλος δικαιούται να πει μια κουβέντα παραπάνω αυτές τις χρονιάρες μέρες»», είπε σε σχετική δήλωσή του.

Αν και ο κ. Παναγιωτακόπουλος επέλεξε για ακόμη μια φορά να χτυπήσει έναν από τους καθημερινούς συνομιλητές του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και όχι τον ίδιο, μετά από αυτή την αντίδραση επήλθε ξαφνική σιωπή.

Είχε προηγηθεί εκτενής ανακοίνωση του κ. Παναγιωτακόπουλου για τον κ. Μόσιαλο. Και τι δεν του είπε! Τον αποκάλεσε «αυθεντικό ‘’εκπρόσωπο’’ των οίκων αξιολόγησης», «φωστήρα της εξυγίανσης της οικονομικής και πολιτικής ζωής » και « δικολάβο επαρχιακού ειρηνοδικείου».

Το πιο «χοντρό» βέβαια ήταν όταν θυμήθηκε το αριστερό παρελθόν του και θύμισε ότι το ΚΚΕ εσωτερικού, όπου ανήκε ο κ. Μόσιαλος, συνυπέγραψε την καταδίκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Βέβαια αυτό δεν αφορούσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφού ήδη είχε αποχωρήσει από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο από τα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα!

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος έχει αποδείξει πως ξέρει πολύ καλά να εκδίδει ανακοινώσεις εναντίον πολιτικών φίλων του πρωθυπουργού και να προκαλεί αναταραχή, όπως επίσης έχει αποδείξει πως ξέρει να τα… μαζεύει όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο αρκούσε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι ο πρωθυπουργός για να τον αναγκάσει να σιωπήσει και να διακόψει έτσι μια από τις συνηθισμένες του εξάρσεις. Άλλωστε τις φορές που καταλαβαίνει και ο ίδιος ο κ. Παναγιωακόπουλος ότι έχει ξεπεράσει τα όρια, τότε θυμίζει πως τον πρωθυπουργό τον γνωρίζει από παιδί, ότι τον έχει μεγαλώσει στα γόνατά του και πως «οι δυο μας καταλαβαινόμαστε».