ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Αποτυχία αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Χρυσόγονος: Αποτυχία αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Για ατμόσφαιρα που δεν βοηθά τους δικαστές να αποφασίσουν ανεπηρέαστοι έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με δεδομένο ότι έχει δοθεί πολύ ευρεία δημοσιότητα δεν μπορείς το πεις και επιτυχία αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες» υποστήριξε ο Κώστας Χρυσόγονος, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για υποθετικά σενάρια, αλλά και ότι πρέπει όλοι να περιμένουν με ψυχραιμία την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι ο δικαστικός έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων είναι μια από τις σημαντικότερες εγγυήσεις τηρήσεως του συντάγματος διαχρονικά. «Πρέπει να περιμένουμε με ψυχραιμία την απόφαση του ΣτΕ. Αναλόγως θα πρέπει να προσαρμοστεί και το κοινοβούλιο, για να προχωρήσει στην επόμενη μέρα αν χρειαστεί», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι κανονικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ουδεμία διαρροή από τη διάσκεψη του ΣτΕ.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι προφανώς και απορρέει ένας προβληματισμός. «Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι άνθρωποι βρίσκονται σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η εξουσία τα τελευταία 7-8 χρόνια μοιάζει λίγο με το χιτώνα του Νέσσου, επιφέρει δηλαδή πολύ γρήγορη φθορά», συμπλήρωσε.

«Το ζητούμενο είναι να μπορέσει να υπάρξει από τη διακυβέρνηση της Αριστεράς όσο διαρκέσει -μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2019 και να γίνουν τότε οι εκλογές, μπορεί νωρίτερα, δεν ξέρω- ωφέλιμο κοινωνικό αποτέλεσμα. Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί τελικά ποιος είναι προοδευτικός και Αριστερός και ποιος όχι. Πραγματικά προοδευτικό και Αριστερό είναι αυτό που ωφελεί την κοινωνία. Πρέπει να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων», είπε εν συνεχεία.

Τόνισε επίσης ότι περιμένει να γίνουν περισσότερα, γρηγορότερα και αποφασιστικότερα βήματα σε διάφορους τομείς, συμπληρώνοντας ότι «μπορούν να γίνουν, υπάρχει το χρονικό περιθώριο, ο κόσμος καταλαβαίνει τις δυσκολίες».

Σχετικές ειδήσεις