ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμός;

Ραγδαίες εξελίξεις: Πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμός;

Βαρύ και... ασήκωτο είναι το κλίμα στο στρατηγείο του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Άλλωστε, στελέχη της κυβέρνησης είχαν χαρακτηρίσει τις προηγούμενες ημέρες ως «ήττα» μία ενδεχόμενη απόρριψη του νόμου Παππά από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τώρα πια πρέπει να δουν πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η αμηχανία της Ηρώδου Αττικού μπροστά στον... κόλαφο που έρχεται φάνηκε ξεκάθαρα και στην επιθετική δήλωση της κυβερνητικής εκπρόσωπου, Όλγας Γεροβασίλη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ.

Η κ. Γεροβασίλη ανακοίνωσε πως την προσεχή Δευτέρα η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, «μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το νόμο 4339/2015».

Με λίγα λόγια, η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πράξει τελικά αυτό που άλλοτε κατήγγελλε, με την όλη τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου να αποτελεί, ουσιαστικά, ακόμα μία ευθεία επίθεση εναντίον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Όπως πρώτο είχε γράψει το Newsbomb.gr, μετά και από αυτές τις εξελίξεις στο στενό πρωθυπουργικό κύκλο του Μαξίμου εμφανίζονται, πλέον, δύο διαφορετικές τάσεις που πιέζουν τον Αλέξη Τσίπρα: η πρώτη ζητά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε πολιτικό αιφνιδιασμό μέσω της διενέργειας πρόωρων εκλογών και η δεύτερη τον «πρεσάρει» να προχωρήσει στον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, με αμιγώς σοσιαλιστικό πρόσημο.

Μάλιστα, πληροφορίες του Newsbomb.gr, αναφέρουν ότι ίσως υπάρξει ακόμα και διάγγελμα του πρωθυπουργού εντός των επόμενων ωρών, προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις κινήσεις του.

Η επικοινωνιακή – και όχι μόνο - ήττα άλλωστε είναι δεδομένη και αυτό το γνωρίζουν καλά στο Μαξίμου...

Αυτό που απομένει είναι να βρεθεί τρόπος για... ρελάνς!

Μα ρελάνς μέσα στον πανικό; Γίνεται; Θα δείξει...

Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες...

Σχετικές ειδήσεις