ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στο Μαξίμου – Τσίπρας: Ετοιμάστε νέο νόμο μέχρι τη Δευτέρα

Συναγερμός στο Μαξίμου – Τσίπρας: Ετοιμάστε νέο νόμο μέχρι τη Δευτέρα

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, και Επικρατείας, Νίκου Παππά, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου και της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΣΡ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διεξοδική εξέταση της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, την οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα (31/10/2016), όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Πριν από την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης, όμως, θα γίνει προσπάθεια συγκρότησης νέου ΕΣΡ. Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και του ζήτησε ακριβώς να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, με αυτό το θέμα.

Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι με αυτές. Γι’ αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στη συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο.

Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων ή για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία».

Σχετικές ειδήσεις