ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνάντηση Παυλόπουλου - Μητσοτάκη με «φόντο» τις τηλεοπτικές άδειες

Κρίσιμη συνάντηση Παυλόπουλου - Μητσοτάκη με «φόντο» τις τηλεοπτικές άδειες

«Φωτιά» έχει μπει στο πολιτικό σκηνικό από την κυβερνητική πρόταση για την τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα στη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ και την άρνηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να συναινέσει σε αυτή την επιλογή για την συγκρότηση του σώματος.

Με «φόντο» ένα διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο την Δευτέρα (31/10) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναμένεται να υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:00 το μεσημέρι τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την συνάντηση μεταξύ Παυλόπουλου - Μητσοτάκη, αιτήθηκε ο τελευταίος με αφρομή την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά» και τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε αυτή η εξέλιξη, μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας στις 17:00 είναι προγραμματισμένη και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το θέμα.

Κατά την συνάντηση των δυο αντρών ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναμένεται με ενδιαφέρον να τοποθετηθεί για πρώτη φορά και επίσημα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών που έχει ανακύψει και από την θεσμική του θέση ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Την ίδια ώρα από την μεριά του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει τεθεί θέμα για θεσμικό ατόπημα της κυβέρνησης για την αντίδραση της μετά την απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις προηγούμενες μέρες χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση, επικίνδυνη για την Δημοκρατία, ζητώντας παράλληλα εκλογές, ενώ σημείωσε ότι χρέος της ΝΔ είναι να αποκαταστήσει την «πολιτική ομαλότητα» και καλώντας τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση.

Σχετικές ειδήσεις