Παραδοχή Αλεξιάδη: Δεν μπορούμε να «σηκώσουμε» νέα μέτρα

Newsroom Newsroom

Παραδοχή Αλεξιάδη: Δεν μπορούμε να «σηκώσουμε» νέα μέτρα

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον Real FΜ και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Τρύφων Αλεξιάδης επιτέθηκε κατά της τρόικας λέγοντας χαρακτηριστικά «ποιος πολιτικά μπορεί να σηκώσει και νέα μέτρα σαν αυτά που προτείνουν κάποιοι;»

«Εμείς υλοποιούμε αυτή τη στιγμή ό,τι έχει συμφωνηθεί από το 2015. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τη διαρκή επιχειρηματολογία ή τη λογική νέα μέτρα ή νέα μνημόνια ή νέες συμφωνίες ή οτιδήποτε άλλο. Έχουμε κάνει το 2015 μία συμφωνία. Εμείς τηρούμε τη συμφωνία με μεγάλες δυσκολίες και πολλά πολιτικά προβλήματα. Δεν ζούμε σε κάποιο πύργο απομονωμένοι από την κοινωνία», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Συμπλήρωσε, δε, ότι πρέπει να είναι και από την άλλη πλευρά σαφές ότι δεν είναι δυνατόν αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνία να δεχθεί νέα μέτρα. «Από 1/1/17, με βάση τη συμφωνία που έχει ψηφιστεί από 221 βουλευτές, θα έχουμε κι άλλη αύξηση του ΦΠΑ σε μία σειρά νησιών. Ποιος πολιτικά μπορεί να σηκώσει και νέα μέτρα σαν αυτά που προτείνουν κάποιοι;».

Για τα θέματα του ακατάσχετου λογαριασμού και της εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων, ο ίδιος δήλωσε «φύσει και θέσει αισιόδοξος ότι θα βρεθεί άκρη και στο ένα και τον άλλο».

Επίσης ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως «υπάρχουν διαφωνίες ως προς το πόσο του φόρου που θα ισχύσει για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων χρημάτων». Στην επισήμανση ότι οι δανειστές ζητούν πολύ υψηλό φόρο που είναι αντικίνητρο στη δήλωση εισοδημάτων, ο υπουργός σημείωσε: «Αν συζητάμε για συντελεστές του 90-95%, δεν είναι σοβαρή συζήτηση, είναι ανέκδοτο. Δεν θα έχει επιτυχία αυτό το μέτρο».

Όσον αφορά το τι θα ισχύσει για το επίδομα θέρμανσης φέτος, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε:

«Το μόνο που θα αλλάξει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο σωστά την κατανομή των τεσσάρων ζωνών που υπήρχαν, προσπαθούμε αυτές τις ζώνες να τις κάνουμε πιο αντιπροσωπευτικές ως προς τις θερμοκρασίες, μετακινώντας κάποιους νομούς από κατώτερες ζώνες σε ανώτερες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved