ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Δημήτρης Τζανακόπουλος - Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανασχηματισμός: Δημήτρης Τζανακόπουλος - Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος
Πώς ο άλλοτε «μαχητής της αφίσας» αναρριχήθηκε στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με τον σημερινό ανασχηματισμό.

Στα 34 χρόνια του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο άντρες γνωρίστηκαν στη νεολαία του Συνασπισμού, πίσω στα χρόνια των κινηματικών πρωτοβουλιών, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν γραμματέας της Νεολαίας. Μάλιστα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τον διαδέχτηκε στην ηγεσία της Νεολαίας. Συγκεκριμένα εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.

Ο χώρος της επικοινωνίας δεν είναι άγνωστος στον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Αν και απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών είχε ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική του «αύριο» και της «ελπίδας» που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι της χώρας. Για πολλά χρόνια ήταν νομικός σύμβουλός του Αλέξη Τσίπρα πριν αναλάβει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, στις αρχές του 2015.

Αλησμόνητος έχει μείνει ο χαρακτηρισμός «μαχητής της αφίσας» που του είχαν «κολλήσει» όταν τον Φεβρουάριο του 2011 βρέθηκε στα δικαστήρια των Ιωαννίνων καθώς ασκήθηκε μήνυση εναντίον του για αφίσα που τοιχοκολλήθηκε στην πόλη και φερόταν εναντίον επιχειρηματία της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αποτελεί εδώ και χρόνια μέλος της στενής προεδρικής φρουράς που έχει δημιουργήσει γύρω του ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά πάντα βρισκόταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο τώρα, από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, καλείται να βγει για πρώτη φορά προς τα έξω και μάλιστα στο ευαίσθητο κομμάτι των ΜΜΕ, όπου η κυβέρνηση δεν διαθέτει παρά ελάχιστους συμμάχους.

Σχετικές ειδήσεις