ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Ο Σωκράτης Φάμελλος νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ανασχηματισμός: Ο Σωκράτης Φάμελλος νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ύστερα από τον ανασχηματισμό του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Φάμελλος εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Γεννήθηκε του 1966 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κατέχει από το 2004 μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό από το ΕΑΠ.

Έχει διατελέσει ελεύθερος επαγγελματίας σε θέματα Μηχανικής Περιβάλλοντος, Υδατικών Πόρων, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Υγρών και Στερεών Αποβλήτων.

Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης το 2014, επικεφαλής της «Παρέμβασης Πολιτών».

Μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΚΕΔΕ.

Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης από το 2006. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Επιτροπής Διαβούλευσης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης και μέλος ΔΣ και ΕΕ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΚΜ. Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης.

Εκλεγμένος στη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΚΜ) από το 1997 και στην Πανελλαδική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ από το 2003.

Διετέλεσε Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέλος Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.

Μέλος του SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ, του Συλλόγου Φίλων και Αλληλέγγυων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης και της Διαδημοτικής Επιτροπής για τη Χωματερή των Ταγαράδων.

Μιλάει αγγλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ