ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βρωμώδης, βοσκηματώδης, πατριδοκλάστης»

«Βρωμώδης, βοσκηματώδης, πατριδοκλάστης»
Για ποιον είχε χρησιμοποιήσει τους παραπάνω χαρακτηρισμούς ο Κώστας Ζουράρις και τι ρόλο έπαιξαν σε μια ακόμα ενδοκυβερνητική κόντρα μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, με αποτέλεσμα την «εκπαραθύρωση» στενού συνεργάτη του Νίκου Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας;

«Υπάρχουν βοσκηματώδεις τύποι που υποστηρίζουν αυτή την βροντερή ηλιθιότητα, το σκωρ, τη βρωμώδη επιστημονολογικά άποψη της ασυνέχειας των Ελλήνων. Όταν κάποιος μιλά για ελληνική ασυνέχεια – αυτό ξεκίνησε από κάποιους ηλίθιους Ευρωπαίους- πρέπει να μας εξηγήσει το πότε». Με αυτή τη φράση είχε «στολίσει» πριν λίγο καιρό ο Κώστας Ζουράρις τον Αντώνη Λιάκο, πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία, από το βήμα της Βουλής.

Όπως, λοιπόν, ήταν φυσικό, η ανακοίνωση της υπουργοποίησης του Κώστα Ζουράρι στη θέση του υφυπουργού Παιδείας ήταν σαφές μήνυμα προς τον Αντώνη Λιάκο, προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία, ότι οι μέρες του στο υπουργείο έφτασαν στο τέλος του.

Έτσι, ο Αντώνης Λιάκος διαρρέει ότι πλέον έληξε η συνεργασία του με το υπουργείο Παιδείας καθώς η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.

Ο Κώστας Ζουράρις κατακεραύνωνε τον Δημήτρη Λιάκο σε κάθε ευκαιρία, ενώ την τελευταία φορά που μίλησε γι’ αυτόν τον είχε χαρακτηρίσει ως …πατριδοκλάστη.

«Εγώ έχω ένα πρόβλημα και δεν είναι ο Φίλης, είναι ο Λιάκος. Ο Λιάκος είναι το πρόβλημα, με τη θεωρία του που είναι μερική, περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες. Αυτός ο Λιάκος που είναι κλασικός πατριδοκλάστης λέει ότι δεν υπάρχει πατρίδα είναι κατασκευή ιδεολόγημα μετά το 1830» είχε τονίσει ο κ. Ζουράρις σε συνέντευξή του.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι πριν λίγες ημέρες ο Αντώνης Λιάκος, προσκείμενος στον Νίκο Φίλη, είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του νέου Υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η υπουργοποίησή του.

«Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάκος.

Όπως, όμως, εξελίχθηκαν τα πράγματα ο Πρωθυπουργός μάλλον είχε αντίθετη γνώμη.

Σχετικές ειδήσεις