ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Το ΕΣΡ θα ολοκληρώσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με βάση τον νόμο Παππά

Κυβέρνηση: Το ΕΣΡ θα ολοκληρώσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με βάση τον νόμο Παππά
Η κυβέρνηση επιμένει ότι το νέο τηλεοπτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα θα γίνει με βάση τον «πυρήνα» του νόμου Παππά.

«Μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον διορισμό των μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συμπληρώθηκε η κατά το Σύνταγμα αναγκαία πλειοψηφία. Η συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια παραθεσμικής και ασύδοτης λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών», υπογραμμίζει ο κ. Δ. Τζανακόπουλος, που ασκεί, παραλλήλως, κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή -η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης- αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα. Έπραξε, έστω και τώρα, αυτό που όφειλε να έχει πράξει από την πρώτη στιγμή τηρώντας τη συνταγματική της υποχρέωση», υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση του κ. Δ. Τζανακόπουλου κλείνει με αυτό που καλείται να πράξει από εδώ και πέρα το ΕΣΡ, το οποίο «αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον: Να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4339/2015 (σ.σ. νόμος Παππά).

Η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων σε αυτό το δύσκολο έργο είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα αξίζει επιτέλους να βγει από τη σκοτεινή περίοδο της κυριαρχίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων και να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα παραμείνει αρωγός του ΕΣΡ σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων