ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ η ΝΔ

Δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ η ΝΔ
Την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ εξέφρασαν οι βουλευτές της ΝΔ παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου....

Την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ εξέφρασαν οι βουλευτές της ΝΔ παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και αυτό γιατί διαφωνούν με τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων και των κοσμητόρων των πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο και γι’ αυτό «δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα νόμο που δεν θα εφαρμοστεί υποκριτικά για συναίνεση» και ζήτησε από την υπουργό ο φυσικός εκπρόσωπος των πανεπιστημίων να εκλέγεται αποκλειστικά από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Επιπροσθέτως, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας για το άρθρο που καθορίζει τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε συνολικά το νομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό. Από την άλλη οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισαν ότι θα υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου.