ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Κατεδαφίζουν τα πανεπιστήμια

Αλ. Τσίπρας: Κατεδαφίζουν τα πανεπιστήμια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας...

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Έκανε λόγο για «απόπειρα κατεδάφισης των δημόσιων πανεπιστημίων» και «κατάργηση του αυτοδιοίκητου τους με την δημιουργία ενός ολιγαρχικού και αδιαφανές σχήματος με ανεξέλεγκτη διοίκηση».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κατά βάση είναι νομοσχέδιο Παπανδρέου και έχει να κάνει με την εμμονή του σε μια αποτυχημένη απόπειρα αλλαγής του Συντάγματος που καταδικάστηκε από τις κινητοποιήσεις της ίδιας της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας πριν από λίγα χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος γιατί είναι αντισυνταγματικός, ενώ υποστήριξε ότι έχει την υποστήριξη του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μιας μόνο μικρής μερίδας πανεπιστημιακών.