ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέππας - Βενιζέλος «κλειδώνουν» το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο

Ρέππας - Βενιζέλος «κλειδώνουν» το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο
Το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο απασχολεί τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου...

Το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο απασχολεί τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα

Οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου – που όπως όλα δείχνουν κλειδώνει σήμερα - αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων θα προβλέπει μικρές αυξήσεις στους μισθούς, «μαχαίρι» στα επιδόματα και χρονοβόρες διαδικασίες εξέλιξης.

Μάλιστα, οι περικοπές από την κατάργηση ορισμένων επιδομάτων, που είναι υψηλά όπως στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, θα φθάσει ακόμα και το 40%. Μόλις 5 από τα 100 επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους θα διατηρηθούν.

Εκτός από το επίδομα θέσης ευθύνης, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα, επίδομα απασχόλησης ειδικών συνθηκών, επίδομα παραμεθόριων περιοχών και καθιερώνεται το νέο επίδομα παραγωγικότητας.

Κίνητρο απόδοσης

Μέχρι σήμερα το κίνητρο απόδοσης καταβαλλόταν σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, στο εξής η χορήγηση του επιδόματος παραγωγικότητας θα γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια.